Прочитај ми чланак

СЕКУНД НЕПАЖЊЕ: Ево шта је пресудило да Србија испадне са Светског првенства

0

Фудбалска репрезентација Србије поразом од Бразила са 2:0 елиминисана је већ у групној фази Светског првенства у Русији. Занимљиво је да би "орлови" прошли да није било оног несрећног гола Ђердана Шаћирија у 90. минуту, којим је Швајцарска тријумфовала са 2:1.

Наиме, након завршетка групне фазе и са свим постигнутим резултатима, Србија би ремијем са Швајцарском обезбедила пролаз даље.

Како је то могуће?

Швајцарска је ремизирала са Костариком (2:2) и Бразилом (1:1) и, уз замишљени реми са нашом селекцијом, „сајџије“ би остале на три бода, док би Србији тријумф над Костариком (1:0), као и тај реми који нам је у 90. минуту измакао против земље која се налази подно Алпа – донео четврти и кључни бод, којим би „орлови“ прошли у нокаут фазу. Бразил би био први, а нас овај пораз од њега не би уопште болео, јер… Имали бисмо четири бода, Швајцарци би остали иза нас, са три, а на зачељу, са једним, Костарика која је у 90. минуту, после сјајне борбе, изборила пенал и дошла до изједначења. Тај реми, у 90. минуту, био би довољан да Србија прође даље – само да није у последњим моментима дуела са „сајџијама“ дозволила Шаћирију да умакне нашој одбрани и, матирањем Стојковића, не само донесе победу, већ, испоставило се, и пласман у осмину финала.

Можда није било реално очекивати да ће се, после лошег епилога меча са Швајцарском победи Бразил, можда је то тешко урадити и када пуцате од самопоуздања, али…

Није страшно изгубити од бољег. Страшно је када вам тако мало недостаје за подвиг. А наша шанса за подвиг испуштена је тачно у 90. минуту меча са „сајџијама“. Сат је, овога пута, био на њиховој страни.