Прочитај ми чланак

Шампион Србије декласирао шампиона Хрватске

0

Сјајан старт Крагујевчана у дворани Језеро пред 2.500 гледалаца, Борисов нокаутирао Загрепчане

ФОТО: ekonomac.com

ФОТО: ekonomac.com

Сјајна партија шампиона Србије на старту турнира у крагујевачкој дворани Језеро. После добре игре у финишу, пао је Национал, највећи конкурент за пласман у елитну рунду. Блистали су странци у дресу „студената“ Борисов и Валенко, као и капитенНикола Рнић и голман Момчиловић.

Први је припретио Економац, већ после 19 секунди, Рнић је из слободног ударца покушао да матира Билића, али је шут блокиран и Крагујевчани су извели први корнер.

Узвратио је Новак у четвртом минуту погодивши пречку, да би у следећем нападу, на почетку петог минута, Виталиј Борисов донео предност „студентима”. Украо је лопту на средини терена, и мајсторски матирао приземним ударцем Билића.

Уследио је период доминације Загрепчана, покушао је Новак да искористи славље домаћих после пар секунди, потом су Котуровић и Јеловчић по два пута опробали шут, али лопта није ни дошла до Момчиловића.

Крагујевчани нису успевали да се ослободе притиска, али су зналачки чували предност, и преко контри покушавали да угрозе гол Билића. Најбољу прилику у том периоду имао је Перић који је  упутио ударац из изгледне позиције, али је на гол линији интервенисао Рнић и избацио лопту у поље. Чујец је неколико секунди пре краја полувремена припретио, али је Момчиловић одлично интервенисао и избацио лопту у корнер.

Ипак, Загрепчани стижу до изједначења на старту другог полувремена. Новак је у 22. минуту изнандио голмана српског шампиона.

Ослободили су се Крагујевчани после гола Новака, поново су кренули као на старту меча, и преко Рамића покушали да узврате, али је Билић зауставио шут. На другој страни, Новак и Чујец су се по два пута нашли у прилици, али безуспешно. На истеку четвртог минута наставка, и Јеловчић је због грубог прекршаја над Момчиловићемзарадио жути картон, а за њим и Валенко због прекршаја над Луком Перићем.

Сјајну шансу имао је Борисов, могао је Крагујевчане поново да доведе у вођство, али је Билић избацио лопту у корнер. Играчи Национала су се брзо пребацили пред голМомчиловића, покушао је и Новак после корнера који је извео Новак у 29. минуту, али је голман српског шампиона сачувао мрежу. Момчиловић је био успешан и у 31. минуту, када је укротио шут Постружина.

У јеку напада Загрепчана, севнула је контра српског шампиона и Јевгениј Валенко је, на асистенцију Виталија Борисова, подигао публику у „Језеру” на ноге – 2:1 у 34. минуту.

Шок Хрвата, покушао је да искористи Рамић и да дотуче противника, али је Билићпоново сачувао мрежу, као и два минута касније, када се у шанси нашао Срђан Иванковић. Међутим, није успео да укроти шут Матијевића у 38. минуту за 3:1. Поново на асистенцију Борисова који је израстао у јунака тријумфа над највећим конкурентом за пролаз у елитну рунду.

Госте је минут касније потпуно дотукао капитен „студената” Никола Рнић за 4:1 на асистенцију Иванковића. На нешто више од два минута пре краја, било је јасно да српски шампион односи победу.

Није ту био и крај, Рнић погађа оквир гола, а Борисов на асисњтенцију Рамића постиже други погодак за убедљивих 5:1.

Економац – Национал 5:1 (1:0)

Крагујевац – Дворана: Језеро. Гледалаца 2.500. Судије: Томаш Фанк (Пољска), Коста Богалхо (Португалија), Елчин Самадли (Азербејџан). Стрелци: 1:0 Борисов у 5, 1:1 Новак у 22, 2:1 Валенко у 34, 3:1 Матијевић у 38, 4:1 Рнић у 38, 5:1 Борисов у 39. минуту. Жути картони: Валенко, Алексић (Економац), Котуровић, Новак, Јеловчић (Национал). Нагомилавање прекршаја: Економац 9 (4-5), Национал 6 (4-2).

ЕКОНОМАЦ: Момчиловић, Матијевић 1, Рнић 1, Јовановић, Иванковић, Аврамовић, Ракић, Павловић, Рамић, Алексић, Борисов 2, Радовановић, Ристић, Валенко 1.Тренер: Предраг Рајић.

НАЦИОНАЛ: Билић, Чујец, Новак 1, Постружин, Јеловчић, Павлић, Р. Мордеј, Јурић, Тот, Котуровић, Перић, Рафаел, Фернандес. Тренер: Кујтим Морина.