Прочитај ми чланак

САМО У ПЕКАМУ! Навијач песницама на тројицу терориста са мачетама: Ја сам Милвол!

0

Устаљена је то пракса у многим земљама. Фудбалски навијачи се по правилу проглашавају државним непријатељима број један. Али један такав је током недавних терористичких напада у Лондону завреди статус хероја нације. Рој Ларнер је седео у пабу када су тројица терориста кренули да са мачетама нападају госте, голорук је кренуо на противнике наоружане хладним оружјем и на себе примио ударце којима је спасио туђе животе!

Рој је исечен по глави, грудима, изгубио је прсте на рукама…
“Урадио сам оно што сам морао“, рекао је Ларнер.

А шта се заправо десило? Кад су у ресторан Блацк&Блуе улетела тројица терориста уз повике: “Ово је за Алаха“, Ларнер је према сведочењима очевидаца одговорио са: “Ј…е се, ја сам Милвол“. Наравно, није могоа да их зауда, али док се овај велики навијач Лавова борио са монструмима преостали гости су успели да побегну.

Ларнер је иначе из Пекама, краја у јужном делу Лондона који се прославио у серији Мућки. После херојског иступа у суботу увече већ је добио нови надимак: Лав са лондонског моста.

Сада његови пријатељи траже да му се уручи признање Џорџов крст, што је највише признање које цивил може да добије за испољену храброст. Али не пропуштају ни прилику да му стану на жуљ, па су му у болничку постељу донели књигу: “Научите да трчите“.

Само у Пекаму.