Прочитај ми чланак

Протест пољопривредника у Лондону: Влада не помаже

0

Министар пољопривреде најавио нове мере којима ће ограничити површину земље која се искључује из производње због потреба животне средине

Више од стотину трактора возило је успорено кроз Лондон и око Вестминистерске палате у досад највећем протесту британских пољопривредника, који тврде да њихова влада не помаже довољно производњу хране.

Иза протеста у понедељак стоје организације „Сачувајмо британску пољопривреду“ и „Праведност за пољопривреднике“ из округа Кент, које тврде да увоз јефтине хране и недостатак јасне државне подршке угрожавају безбедност снабдевања храном у Великој Британији, преноси Би-Би-Си.

Пољопривредник Колин Рејнер је навео да је фокусирање владе на екологију приликом издвајања за пољопривреду штетан за цене домаће производње, нарочито јер се увозе производи који се подлежу нижим стандардима производње.

Министар пољопривреде Марк Спенсер је изјавио да је пољопривреда у срцу британске трговине и најавио нове мере којима ће ограничити површину земље која се искључује из производње због потреба животне средине.

„Производња хране је глава сврха пољопривреде и данас овај принцип чинимо јаснијим“, указао је Спенсер.

Из владе је речено да ће најмање 60 одсто хране коју конзумирају Британци бити произведено у њиховој земљи.