Прочитај ми чланак

Ризиковао сам каријеру због Србије, није у реду да ми овако врате

0

"Неправда ми се наноси трећи пут. А кад је у баражу битна победа онда се шаље позив и после ме шутну!?", каже Дарко Лазић

Када је објављен списак путника за Пољску где ће Србија учествовати на Европском првенству у фудбалу за играче до 21 године било је јасно да је Дарко Лазић један од играча који се није нашао на списку, а могао је. Уз рецимо Немању Михајловића, Михаила Ристића…

Дефанзивац турске Алање јавио се Спортском журналу поводом списка Ненада Лалатовића и дао своје виђење целе ситуације.

Свакако није задовољан.

„За репрезентацију у баражу против Норвешке сам играо под јаким боловима и под ињекцијама, то могу да потврде тадашњи доктор и селектор, јер сам то у договору са њима урадио. Све то сам ставио у пети план, не други, него пети, због репрезентације, јер нисам хтео да је оставим на цедилу. И не жалим због тога“, рекао је Лазић Спортском журналу.

Образложење селектора Лалатовића било је да Лазић не игра од одласка у Турску.

„То да не играм јер сам повређен приче су за малу децу. У последње две и по године нисам тренирао двадесет дана укупно. Због те репрезентације сам можда и ризиковао каријеру, али то нико не зна да цени. Дао сам све за репрезентацију, живео за овај позив и мислим да није поштено да ми овако врате. У садашњи клуб сам дошао мало ровит због баража и имао мању минутажу, али да нисам уопште играо и да имам две повреде није тачно. Наравно, нико из ФСС ме није ни позвао да пита – како си, шта се дешава? Тиме су показали какви су људи“.

А онда је уследио и закључак.

„Није у реду да момци који су изнели квалификације не буду позвани, а неки играчи дебитују на Европском првенству. Неправда ми се наноси трећи пут, пре тога су ме исто два пута склонили са европског првенства за играче до 17 и 21 године, а кад је у баражу битна победа, онда се шаље позив и после ме шутну!? Опет наглашавам да је јако глуп разлог да сам повређен и да нисам у тренингу, јер је свако из репрезентације могао да позове клуб и да провери да тренирам“, закључио је Лазић.

Србија ће на Европском првенству играти у Групи Б где се још налазе и Шпанија, Португалија и Македонија.

Првенство Европе почиње 16. јуна и трајаће до 30. јуна.