Прочитај ми чланак

РАТ САВЕЗА И ЗВЕЗДЕ: Толе, зар си већ заборавио +32?

0

Бивши спортски директор црвено-белих Блажо Раосављевић пита Караџића да ли има амнезију кад је изјавио да клуб из Љутице Богдана десет година нема тим

Томислав Караџић ужива да у свакој прилици поткачи и нагази Црвену звезду, а бивши спортски директор црвено-белих Блажо Раосављевић поручио му је да има амнезију пошто је заборавио прошлу сезону и предност од 32 бода над Партизаном.

Почасни председник ФС Србије и некадашњи први човек Партизана на прослави титуле црно-белих испрозивао је Звезду и сва њена руководства у протеклих десет година.

– Већ деценију Црвена звезда нема тим, има много унутрашњих проблема и док их не реши, увек ће говорити да су Савез и председник или суђење криви. Кад буде једног дана играла боље и на домаћој и на европској сцени, ти проблеми биће иза нас – рекао је Томислав Караџић.

Бивши спортски директор Црвене звезде Блажо Раосављевић, који је поднео оставку после одласка Миодрага Божовића, сматра да Караџић не бира ни место ни време како би напао некадашњег првака Европе и света.

– Не знам да ли је Толе заборавио да је Црвена звезда прошле године имала 32 бода предности над Партизаном у једном тренутку Суперлиге. Да ли је то намерно заборавио или је у питању амнезија? Били смо доминантни, али се тад није оглашавао. Ако се добро сећам, били смо и прваци пре три године. А шта је он урадио с репрезентацијом? Колико смо пропустили великих такмичења? Три, је л‘ тако? – рекао је Раосављевић и додао:

– Јесте, има Црвена звезда проблема, али их имају и други. Није ни код њих све бајно и сјајно. Терзић се бори као лав, остао је сам против свих. Као и Звезда.

Милорад Косановић био је последњи тренер који је са Црвеном звездом играо неку од групних фаза у Европи. Било је то 2007. у Лиги Европе, када је несрећни пораз од Бајерна избацио црвено-беле.

– Чињеница је да је Црвена звезда озбиљан фудбал играла пре десет година. Да није било ненормалних дешавања у клубу, али и ван њега, ко зна где би сад била Звезда. Не знам зашто је Толе помињао Звезду, и то баш на прослави Партизана. То су неке његове битке с челницима Звезде и не бих да будем ничији адвокат – сматра Косановић.