Прочитај ми чланак

Рашовић пред сменом, Ђурић доводи Тумбаковића?

0

rasovic-djuric

Бурни дани предстоје у Хумској! Не само да Партизан у среду очекује вруће гостовање Радничком у Нишу у осмини финала купа и 145. вечити дерби три дана касније, него постоји могућност да до окршаја са Црвеном звездом дође и до смене шефа стручног штаба.

Председник клуба Драган Ђурић незадовољан је начином на који Вук Рашовић води екипу и какве резултате бележе црно-бели у последњих месец дана, а према информацијама које су МОЗЗАРТ Спорту потврђене у табору шампиона, жели да изврши шок терапију и актуелном тренеру уручи отказ.

Ђурић на Рашовићевом месту жели да види – Љубишу Тумбаковића, најтрофејнијег тренера у историји црно-белих, који се после неуспешне епизиде у кинеском Вухану недавно вратио у Србију. Почетком месеца, председник лидера на табели Суперлиге је Тумбаковићу нудио и потпредседничку функцију, али тад до договора није дошло. У међувремену је екипа забележила неколико киксева, Ђурић је, наводно, поново кренуо у потрагу за тренером и његова идеја је да у Партизан врати претходног спортског директора, који је у априлу напустио Топчидерско брдо, а затим из Азије критиковао управу црно-белих.

Према сазнањима нашег портала, Ђурић је био поподне у Спортском центру Земунело, где је од Рашовића и Алберта Нађа захтевао победу у вечитом дербију, док се Тумбаковић током понедељка састао са једним од руководилаца Партизана, међутим, то још не значи да ће прихватити позив и започети трећи тренерски мандат у Хумској 1, пошто је на клупи седео од 1992. до 1999. и од 2000. до 2002.

У случају да Љубиша Тумбаковић постане тренер Партизана, извесно је да би функцију спортског директора напустио Алберт Нађ, коме је Драган Ђурић неколико пута замерио на начину на који је летос одрађен прелазни рок, иако је председник заједно са сарадницима из Управног одбора погазио обећање да ће тим напустити Иван Иванов и Александар Митровић.

За статус Рашовића и Нађа кључне ће бити утакмице са Радничким и Црвеном звездом, мада имајући у виду како Партизан функционише последњих година не би било изненађење ни да у случају обе победе дође до кадровских померања.

(mozzartsport)