Прочитај ми чланак

Радоњићево (не)знање разлог пораза

0
Дејан Радоњић (Фото: telegraf.rs)

Дејан Радоњић (Фото: telegraf.rs)

Црвена звезда доживела је пораз на гостовању Стразбуру иако је у једном тренутку имала 21 поен предности. Предност је прокоцкала у последњој четвртини у којој није успела да постигне кош из игре.

Феноменално је Звезда отворила утакмицу. Милер је погодио три везане тројке, погађали су Симоновић и  Гудурић, а ведете Стразбура су заустављене. Милер је играо изванредно и поред поена „лупао“ је блокаде и купио скокове, а прву четвртину је завршио са 14 поена. Наставили су црвено-бели у истом ритму и у другој четвртини па су после тројки Симоновића и Гудурића отишли на заслужени одмор са 18 поена предности, 34-52. Једини који се истицао у редовима Стразбура био је Жереми Лелу који је држао Французе у игри. 

Друго полувреме донело је лошу игру црвено-белих из Београда. Стегао је Стразбур у одбрани, пробудили су се Голубовић и Бубоа, а Звезда је играла све лошије и лошије. Пуно се „силовало“ у нападу, шут није служио као у првом полувремену, а видело се да Звезда нема угиране акције којима би се пробила одбрана противника. Када је Јовић зарадио пету личну грешку кола су отишла низбрдо јер се види да је Ребић још млад да би играо првог плеја у оваквим утакмицама. Црвено-бели су за цело друго полувреме убацили само 23 поена, а у последњој четвртини нису успели да дају кош из игре. После таквог расплета у другом полувремену резултат није могао да буде повољнији по Црвену звезду. На крају Стразбур је славио иако је први пут повео на 1 минут и 40 секунди до краја утакмице. Коначан резултат 78-75.

Бољи од осталих у редовима Црвене звезде били су Квинси Милер 23п (5-10 за 3 поена), 12ск, 4бл, Марко Симоновић 18п (5-9 за 3 поена), 4ск, 2ас, Марко Гудурић 13п (4-5 за 3 поена), 1ск, 1ул, 1ас и Стефан Јовић 4п. 8ск. 10ас, 2ул.

Подбацили су центри Црвене звезде, Мајк Цирбеш и Владимир Штимац, као и Рајан Томпсон који је опет одиграо очајну утакмицу и ком се смеши отказ. Ипак остаје утисак да Дејан Радоњић, тренер ККЦЗ, није умео да усмери и смири своје играче у самој завршници. Бранко Лазић, Лука Митровић и Немања Дангубић нису могли да наступају због повреда, а Маркус Вилијамс због суспензије. 

Најбољи у редовима Стразбура био је Жереми Лелу са 24п, 8ск, 2ул, 1ас, а пратили су га је Родриго Бубоа са 17п, 1ск, 1ас, 1ул, Владимир Голубовић 13п, 9ск, 3ас. Ипак остаје утисак да је најбољи био тренер Стразбура Коле који је екипу дигао из амбиса и фантастично је спремио за друго полувреме.

Извор: СРБИН.ИНФО/Илија Вуксановић