Прочитај ми чланак

Нереди на аеродрому у ПАРИЗУ: Курди против депортације

0

Десетине мушкараца сукобило се са званичницима француске имиграције и полиције док су нереди избили на париском аеродрому усред напора да се депортује курдски активиста из земље.

Хаос је избио на аеродрому Шарл де Гол у среду док се око 20 присталица Фираза Коркмаза, курдског активисте, тукло са полицијом и цивилним особљем аеродрома док су покушавали да спрече његово пресељење у његову родну Турску. На крају, војници Сентинелле стационирани на аеродрому били су приморани да разбију нереде на терминалу, преноси емитер Еуропе 1 .

Пре нереда, присталицама се придружило неколико локалних комунистичких званичника, укључујући Маргате Марианне, Пиерреа Барроса и Рапхаелле Примет, који су протестовали против депортације левичарског курдског активисте.

Коркмазово смјењивање је наводно изазвано његовим присуством на протесту 26. фебруара у Стразбуру испред седишта Савета Европе у знак подршке Абдулаху Оџалану, члану оснивачу Радничке партије Курдистана (ПКК), радикалне левичарске групе означене као терористичке организације у Европској унији, Сједињеним Државама и Турској, између осталих.