Прочитај ми чланак

Провокација на рачун Ђоковића овог пута превршила меру

0

Новак Ђоковић је победом од 3:0 над Мартоном Фучовичем стигао до полуфинала Вимблдона, али је, уместо славља, уследила веома непријатна сцена.

Ђоковић је отишао у прес-салу како би одржао конференцију за медије, а већ након првог питања било је јасно да појединци имају намеру само и искључиво да испровоцирају првог рекета света.

Foto: youtube.com

Наиме, један од присутних људи, иначе продуцент запослен код носиоца права за пренос Вимблдона, је Новака упитао следеће:

„Како се осећате као „лош момак“ свих ових година, а док покушавате да стигнете Роџера Федерера и Рафаела Надал“, упитао је присутни новинар Ђоковића, алудирајући на мањи број титула на гренд слем турнирима.

Новак је остао смирен и одговорио:

„Не мислим да сам лош момак. То је само ваше мишљење. Не јурим никога, правим сопствени пут и своју историју. Привилегован сам јер сам део историје спорта који волим. Као што сам рекао и на терену, познато ми је доста статиситке, али не све. Ипак, то ме мотивише да играм најбоље на најбитнијим догађајима за тенис“, рекао је Ђоковић.

О томе колико је овај човек прекорачио границу доброг укуса показује и реакција Бена Ротенберга, иначе дежурног Ђоковићевог критичара:

„Једно од најгорих питања које сам чуо на отварању прес конференције, драги боже“, написао је Ротенберг на Твитеру.

Подсећамо, Ђоковић ће у полуфиналу Вимблдона играти против Дениса Шаповалова, који је након пет сетова био бољи од Карена Хачанова.