• Почетна
  • СПОРТ
  • Проглашени најбољи спортисти са инвалидитетом у 2012.
Прочитај ми чланак

Проглашени најбољи спортисти са инвалидитетом у 2012.

0

Свечаност проглашења најуспешнијих спортиста са инвалидитетом града Београда за 2012. годину одржана је синоћ у Свечаној сали Скупштине града под покровитељством компаније „Телеком Србија“. Најуспешнији у 2012. били су Тања Драгић и Драженко Митровић.

Најуспшенији спортисти са инвалидитетом окупили су се у Старом двору

За најбољу спортисткињу са инвалидитетом града Београда у протеклој години проглашена је атлетичарка Тања Драгић, параолимпијска шампионка и Светска рекордерка у бацању копља у категорији слабовидих.

Најбољи спортиста са инвалидитетом је атлетичар Драженко Митровић, параолимпијски вицешампион и Светски рекордер у бацању диска у категорији параплегичара ( Ф 54 ).

Плакета, за изузетне заслуге у развоју спорта особа са инвалидитетом током 2012. године, уручена је и Властимиру Голубовићу, тренеру Тање Драгић и Драженка Митровића.

Том приликом су додељене захвалнице институцијама, организацијама и појединцима који су допринели унапређењу спорта особа са инвалидитетом у Београду током протекле године.

Признања најуспешнијим спортистима и организацијама доделили су Милица Мандић и Аца Ковачевић, градски секретар за спорт и омладину, док је свечаност затворио Ненад Матић, градски секретар за социјалну заштиту.

Представник Телекома Ивана Марјанов је најбољим спортистима и младим надама, уручила поклон ваучере Телекома Србије.

За најбоље признања и награде

Плакете за изузетно спортско постигнуће у 2012. години додељене су:

– атлетичарима: Жељку Димитријевићу ( Параолимпијском и Европском шампиону у бацању чуња), Милошу Грлици, Слободану Милетићу и Јовици Бркићу, као и њиховим тренерима: Јовану Ђукићу, Срђану Јововићу и Немањи Савковићу

– стрелцима: Живку Папазу и Синиши Видићу, као и њиховим тренерима Ивану Квасневском и Миленку Себићу.

Плакете за високо спортско постигнуће у 2012. години, уручене су:

– атлетичарима: Немањи Димитријевићу, Сретеновић Душку и Миленковић Петру, као и њиховим тренерима : Светлани Борак и Илић Бојану

– шахисти Павлу Димићу

– стрелцима: Радовић Среди, Јокић Растку и Мирјани Илић Ђуричин, као и њиховом тренеру Пајић Ненаду

– маратонцу Ћурулић Војиславу

– стонотенисерима: Зорици Попадић и Будимиру Малешићу и њиховом тренеру Милошу Ђукићу

– парабициклистима: Ђукелић Стефану, Радукић Зорану, Главоњић Милошу, Вершић Душану, Јовановић Данијели, као и тренеру Ђорђевић Владимиру

– пливачима: Зорић Шћепану и Јововић Ани, као и њиховим тренерима Хоџић Сафету и Почуча Бојану

Ове године су по први пут додељене и плакете за најредовније кориснике рекреативних програм.

 

(Блиц)