Прочитај ми чланак

ПРЛАИНОВИЋ: Србијом и Хрватском владају неспособни, који само трују народ

0

Српски ватерполиста говорио за хрватске медије

Андрија Прлаиновић један од најбољих српских ватерполиста у историји, дао је интервју за Индеx у ком је говорио о Светском првенству које је тренутно у току, али и ривалству са Хрватском.

Фото: Н.С.

Повод је свакако било неиграње Србије у полуфиналу СП, на који су Делфини дошли у тотално подмлађеном саставу. Подсетимо, да су победили Шпанце – српски ватерполисти би се за финале борили баш са Хрватском.

– Овога пута смо свесно отишли са резервним саставом, а момци који су играли на овом турниру показали су да Србија има и даље огроман потенцијал и да се не треба бринути за будућност српског ватерпола. Ова екипа је формирана практично након завршетка Светске лиге, пре мање од месец дана. Најважније је да имамо стрпљења, а уверен сам да ће Србија и после Токија имати моћну репрезентацију. То је овај турнир и потврдио – рекао је Прлаиновић и додао:

– Одлуку да нас неколико старијих не путује на СП, да се одморимо, донео је селектор Дејан Савић. Неки од нас играча смо у тиму већ 15 година. Лично, одрадио сам сваке припреме и сваки турнир од 2005. године. Ниједно лето нисам прескочио и мислим да је ово добра одлука, да се мало предахне пред ОИ. Питате ме вреди ли жртвовати једно СП? Није овде ништа жртвовано. Послали смо добру репрезентацију, а ти момци су будућност не само српског него и светског ватерпола. Играчи који су добили одмор у каријери имају по два злата на СП, једно сребро и бронзу из Будимпеште од пре две године. Живот нам се неће променити због једног пропуштеног такмичења, а момцима који су сад добили прилику овај турнир ће значити пуно у каријери.

Говорио је Прлаиновић и о великом ривалству са Хрватском.

– Србија и Хрватска су у последњих 10 година одиграли неколико епских утакмица. Свака утакмица је прича за себе. Дуели те две репрезентације су нешто најбоље што ватерполо нуди. Наше међусобне утакмице су права спортска прича, у сјајним смо односима с њима, стручни штаб обе репрезентације је такође у пријатељским односима и верујем да ће тако бити и даље. Нема потребе да буде било како другачије, јер политици нисмо допустили да поквари ово што имамо.

Наставио је српски ватерполиста у истом тону.

– Национализмом се и у Србији и у Хрватској баве само они који нису способни да квалитетно обављају оно што би требало да раде. Због чега су изабрани и постављени на неке функције, па због тога што су неспособни у својим професијама потежу национализам и ударају по најнижим страстима како би тровали народ. Како политика у свим земљама бивше Југославије нема шта да понуди народу, бољи живот и добар стандард, онда нуде само национализам, а то је тужно. Нас спортисте, поготово нас који смо међу најбољима на свету, та прича не занима и не би нас требала занимати. Наш једини интерес је спорт, а с Хрватском имамо фантастично спортско ривалство и на то сам поносан – рекао је Прлаиновић на крају интервјуа за Индеx.