• Почетна
  • СПОРТ
  • Прелазни рок на „Маракани“: Компликације око Абубакара, чека се штопер са Кипра
Прочитај ми чланак

Прелазни рок на „Маракани“: Компликације око Абубакара, чека се штопер са Кипра

0

Abubakar519Од сумрака – до свитања, управу, тренере и навијаче Црвене звезде муче разна питања!

(Спортал)
Како исплатити ургентна дуговања, како продати неког играча и направити финансијски бај-пас, како и поред свега довести појачања и „скоцкати“ тим који ће моћи да се носи са Партизаном и Војводином у домаћем шампионату и европским изазовима у квалификацијама за Лигу Европе.

Очигледно је да је тренер Са Пинту био шокиран кад је видео ко је дошао на прозивку, а очекивао је нека звучнија имена. Уместо тога, подмладак уз нешто староседелаца којима су врата за одлазак широм отворена. И док спортски директор Зоран Стојадиновић демантује све медијске трансфере, неки други људи из спортске комисије и управе кажу да ствари теку својим током и да ће појачања ипак бити. Они оптимистичнији надају се да ће Звезда овог лета довести бар петрорицу добрих играча и тако уз постојећи кадар направити тим за респект. Ногу је повукао Ђорђе Ракић, али ко је и да ли ће бити следећег?

Наводно, највише енергије усмерено је ка решавању проблема на позицији штопера. Ту највеће шансе да стигне на „Маракану“ има натурализовани Кипранин португалског пореркла Досу Жуниор. Он би, наводно, могао да стигне на „Маракану“ за два-три дана.

Ствари око нападача Војводине Абубакара се компликују, па су шансе да и он дође значајно умањене у односу на пре неколико дана. Млади задњи везни Спартака Александар Ковачевић, који је интересантан и Звезди и Партизану, је прескуп. Суботичани траже око 300.000 евра и проценат од продаје, па је то залогај који је тешко прогутати.

Ни са Милошем Нинковићем посао није ни изблиза завршен, иако је жеља да се трансфер реализује обострана, Нинковић, по речима потпредседника Кокезе, жели да дође у јак тим, па чека шта ће клуб урадити по том питању.

И везиста Јавора Владимир Радивојевић није сигурна аквизиција, али јесте жеља. Звезда води трку са временом, јер требало би да има тим најкасније после прве фазе припрема. На људима који је воде је да дају све од себе, како би испунили план и задовољили жеље милионске армије навијача.

Тежак „домаћи задатак“, помало личи и на посао за чаробњаке…