Прочитај ми чланак

Прави Теодосић, карика која је недостајала

0

teo

Сада је свима јасно због чега је селектор Ђорђевић са толико стрпљења чекао да се Милош Теодосић после повреде врати у тим и зашто му је дозирао минутажу у Шпанији. У дуелу са Грчком најавио је „експлозију”, а против Бразила одиграо најбољу утакмицу у репрезентацији још од „Евробаскета 2009” у Пољској, када се у полуфиналу поигравао са Словенцима и послао нас у финале са Шпанијом. Имао је још запажених партија и узлета, али углавном шутерских, када је тројком послао Шпанце кући са прошлог Светског првенства у Турској, а Србија стигла такође до полуфинала.

У Шпанији је поново ставио у излог свој дар. Игра таквом лакоћом и рутиним, али код Ђорђевића је показао и квалитет више – изгара у одбрани, не искаче из тима. Осетио је некадашњи кошаркашки велемајстор ту ретку „жицу” и пронашао начин како да Теодосић да најбоље од себе. То је велико охрабрење, и што се наставка „мундобаскета” тиче и наредних веких такмичења.

Евидентне заслуге за победу против Бразила, Теодисић је пребацио на саиграче, што јејош један доказ да је сазрео.

– Није ово била моја утакмица, већ наша. Тимски смо победили. Погледајте колико је Бјелица имао скокова, како је Марковић играо у одбрани, какав је био Богдановић. Заједно смо донели ову победу. Мислим да смо донекле изненадили и сами себе. Пресрећан сам и поносан на све момке, на то какав смо тим постали и на игру коју смо пружили. Два јака противника смо декласирали борбеношћу и карактером.

Истиче да је утакмица решена почетком треће деонице када је Бразилце ухватила нервоза:

– Добили су две техничке грешке, али не би било коректно да кажем да су се предали, али изгубили су ритам. Искористили смо то на најбољи начин.

Теодосић као да је предвидео сусрет са Француском, изјавивши после сусрета са Бразилом да су „Шпанци фаворити за улазак у полуфинале, али”…

–Ипак, још се није догодило изненађење на овом првенству, па не бих искључио могућност да Француска победи…У Турској смо имали несрећан пораз у полуфиналу и ово је прилика да то исправимо. Имамо две шансе да освојимо медаљу и сигурно ћемо дати све од себе – закључио је Теодосић, који је утакмицу завршио са 23 поена (9-5 шут, 10-10 са пенала, 3 скока и 4 асистенције).

(Правда)