• Почетна
  • СПОРТ
  • После шокатног признања – кошаркаш Шепа: Имам тумор на мозгу, али ћу га победити!
Прочитај ми чланак

После шокатног признања – кошаркаш Шепа: Имам тумор на мозгу, али ћу га победити!

0

Филип Шепа је пре два дана сазнао да има тумор на мозгу. Тешко да је некадашњи јуниорски капитен Србије могао да чује горе вести, али 22-годишњи плеј ОКК Београд и поред тога сасвим нормално наставља са тренинзима и утакмицама у дресу „клонфера”.

„Могло је да буде и горе, али је срећом бенигни, тако да ћу тренирати и играти утакмице до операције”

– Шта да радим. Видите, могло је да буде много горе, али, срећом, у питању је бенигни тумор који, како су ми доктори рекли, имам од рођења на мозгу. Настављам с тренинзима и утакмицама, наредне недеље ме очекује магнетна резонанца, па ћемо онда видети када ће ми заказати операцију – прича Шепа за „Ало!”.

Како сте сазнали да имате тумор?
– Већ четири године имам проблема са малаксалошћу, често ми је било мука, на тренинзима, утакмицама, када возим… Покушавао сам да сазнам шта није у реду, вадио крв, урин, али су сви налази увек били добри. На крају сам отишао и на снимање главе, тачније врата, да видимо да ли се неки нерв можда укљештио и тада су ми открили тумор.

Није ми свеједно што ће ми чепркати по мозгу: Филип Шепа
Како су реаговали људи из твог окружења, породица?

– Били смо сви у шоку. Како да не будемо кад чујемо такве вести. Као што сам рекао, могло је да буде много горе, али сигурно да ми није пријатно што ће ми неко чепркати по мозгу, јер морамо да извадимо тај тумор. Имам велику подршку породице, пријатеља, садашњих и бивших саиграча.

Како се ти осећаш после свега?
– Није битно колико пута паднеш, него да сваки пут устанеш после тога. Живот иде даље, без депресије, понашаћу се сасвим нормално, као и увек. Хвала свима на подршци, шта друго да кажем – завршио је Шепа, који је каријеру започео у Земуну, а бранио је и боје Црвене звезде, крагујевачког Радничког и сада ОКК Београда.

 

(АЛО)