Прочитај ми чланак

Драма Филипа Петрушева: Бежао од пожара, гушио се у диму, хитно евакуисан!

0

Филип Петрушев, српски репрезентативац и кошаркаш Филаделфија Севентисиксерса, био је на летовању на Родосу у тренутку када је избио велики пожар и буквално је морао да бежи од њега.

Његова девојка Тиана Шумаковић је детаљно објаснила драматичне моменте које нико не би желео да проживи, а објавила је и снимке како су то радили.

„Десет километара бежали од ватре по плажи, гушили се од дима, апсолутно препуштени сами себи. Онда смо дошли у други хотел, где смо требали да будемо безбедни и да сачекмо да неко дође по нас. По нас из хотела нико није дошао. Ватра се приближила толико да смо морали како знамо и умемо да бежимо што даље. За нас није било места и свакако смо пропустили људе са децом и бебама“, испричала је Шумаковић и додала:

„Тако да смо наставили даље пешке, струје је нестало и само смо ишли што даље од ватре, јер нисмо знали где да идемо. Након четири сата додатне агоније, ишли смо пешке, па комбијем, па поново пешке и на крају смо чистом срећом успели да нађемо аутобус. Преко 20.000 људи је евакуисано“, завршила је Филипова девојка.

Петрушев је ипак добио добре вести након драме, пошто га је селектор селекције Србије Светислав Пешић позвао на шири списак кошаркаша који су у конкуренцији за Мундобаскет.