Прочитај ми чланак

Ово је све нормално? Преминуо млади кошаркаш: Заблистао на Мундобаскету…

0

Млади кошаркаш Гарли Сохо преминуо је у петак и пронађен је мртав у свом дому, јавља El Tiempo.

Трагедија је погодила кошарку у Венецуели, пошто је Гарли играо на Мундобаскету ове године, а узрок смрти се и даље испитује, али се зна да му је позлило јер је имао нападе.

Сохо је рођен у Каракасу 1999. године и био је познат као велики борац на терену. Био је висок 196 центиметара и оставио је траг играјући за Анзоатеги у БЦЛА.

Играо је и за Кокодрилос из Каракаса, Капитанес из Мексика, Квимсу, Бронкос Каракас, Дефенсор Спортинг и на крају за Гладијаторе Анзоатеги.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели FVB 🇻🇪🏀 (@fvb.basketball)

До сада је више пута представљао и свој национални тим на великим такмичењима, па је био део јужноамеричког шампионата за играче до 21 године у Колумбији августа 2019.

На пет утакмица је тада просечно имао 17,6 поена, 2,6 украдених лопти и 2,4 асистенције. Заблистао је и ове године на Мундобаскету када је био најбољи стрелац свог тима у поразу од Словеније (100:85) и када је убацио 16 поена за Венецуелу. Лука Дончић је тада у дресу Словеније био незаустављив са 37 поена.

„Дубоко жалимо због смрти Гарлија Соха, члана нашег националног тима и невероватног људског створења, који је имао велике амбиције у кошарци“, написали су из Кошаркашког савеза Венецуеле.

Просечно је на Мундобаскету имао 12,4 поена по мечу, а најбољу партију пружио је против Јапана ком је убацио 20 поена.