• Почетна
  • СПОРТ
  • После првог меча Дејвис купа Швајцарска повела са 1:0 против Србије
Прочитај ми чланак

После првог меча Дејвис купа Швајцарска повела са 1:0 против Србије

0

Dejvis-kup1

 

НОВИ САД – У меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Швајцарске, Роџер Федерер савладао је нашег Илију Бозољца са 3:0 у сетовима (6:4, 7:5, 6:2) и тако је Швајцарска повела са 1:0. У другом мечу, Душан Лајовић је изједначио против Станисласа Вавринке и резултата је сада 1:1 (6:4, 4:6).

Бозољац је одлично започео меч и сигурним сервисима лагано освајао своје гемове. Међутим, у седмом гему, иако је Илија погађао први сервис, Федерер успева да дође до 0:40, а недуго затим и да дође до брејка, што му је било довољно да освоји први сет.

Права неизвесности је виђена у другом сету, када је наш тенисер мао велику шансу да дође до изједначења. Направио је брејк, водио са 5:2, сервирао за изједначење у сетовима, али није издржао притисак, па је Федерер након заредом освојених 5 гемова добио и други сет 7:5.

У трећем сету приметан је био осетан пад у игри Бозољца, који је вероватно још био под утиском губитка другог сета. Федерер је трећи део меча добио убедљиво 6:2.

Меч је трајао сат и 43 минута.

Другог дана, у суботу од 15.00, на програму је дуел дублова. За репрезентацију Србије наступиће Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић, док ће за Швајцарску играти Марк Кјудинели и Михаел Ламер.

У недељу ће од 13.00 играти Федерер и Лајовић, а после њиховог меча на терен ће изаћи Бозољац и Вавринка.

Бозољац: Разочаран сам како сам изгубио други сет

После пораза од Роџера Федерера Илија Бозољац је рекао да је разочаран начином на који је пропустио шансу у другом сету.

Бозољац је имао вођство од 5:2 у гемовима, сет лопту на Федереров сервис, потом и свој сервис гем, али то није било довољно.

„Добро сам одиграо на свој сервис, међутим и Федерер је тада подигао игру. Тај гем решио је један поен, мој промашени висок форхенд и након тога ми је пала концентрација, изгубио сам и гем сет, а касније сам у трећем играо испод нивоа прва два“, рекао је Бозољац на конференцији за медије.

Српски тенисер истакао је да се управо у тим одлучујућим тренуцима видела се разлика између топ играча какав је Федерер и њега који то није.

„Најбољи светски играчи брже излазе из кризе. И Федерер је имао пад концентације, то сам искористио, али брзо се вратио“, навео је Бозољац.

(РТВ-Бета)