Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА Ђоковић елиминисан у полуфиналу турнира у Дохи

0

Српски тенисер Новак Дјоковић није се пласирао у финале турнира у Дохи, пошто је у полуфиналу изгубио од Шпанца Роберта Баутисту-Агута у три сета, 6:3, 6:7 (6), 4:6.

Баутиста-Агут је до друге победе у њиховом деветом дуелу дошао после два сата и 35 минута.

Шпански тенисер ће у финалу турнира у Дохи играти против бољег из дуела измедју Италијана Марка Чекината и Чеха Томаша Бердиха.

Ђоковић је на високом нивоу играо током целог меча, али није успео да се домогне финала у Дохи. Већ на самом почетку првог сета дошао је до брејка, а стечену предност је без икаквих проблема сачувао до краја сета за водјство од 1:0.

Почетак другог сета донео је доста неизвесности, Баутиста-Агут први је дошао до две брејк лопти, али их није искористио, да би Дјоковић у седмом гему одузео сервис ривалу.

Први тенисер света у наредном гему није успео да потврди брејк, што је га је изнервирало, те је незадовољство испољио поломивши рекет.

Шпанац је при резултату 5:4 на сервис Ђоковића имао сет лопту, али ју је српски тенисер спасао „ас“ ударцем, да би потом изједначио на 5:5.

Баутиста-Агут је без већих проблема дошао до водјства од 6:5, а потом је поново имао две сет лопте на сервис Ђоковића, али их опет није реализовао.

Други сет решен је у тај-брејку, а поново је први сет лопте имао Шпанац, међутим, Ђоковић је успео да узврати мини-брејк и то при резултату 6:5.

Ђоковић ипак није успео да додје до меч лопте, Шпанац је то искористио и тај период игре добио са 8:6.

Почетак трећег сета припао је Шпанцу који је одмах дошао до брејка, а Ђоковић до краја није успео да додје до брејк лопте, па се тако Баутиста-Агут домогао финала.