Прочитај ми чланак

ПОЛИЦАЈАЦ КОМУНАЛАЦ Ко је судија који је признао гол ?

0

У суперлигашком фудбалу скоро да не постоји судија на ког бар једном нису били огорчени и навијачи Црвене звезде и Партизана, а тај случај је и са арбитром Ненадом Ђокићем, који је разбеснео црно-беле одлуком да не поништи погодак Ричмонда Боаћија за 1:1.

Не постоји снимак који може потврдити одлуку линијског арбитра Ђокића као исправну, све је остало на његовом уверењу које је уважио главни судија Данило Грујић, али из табора вечитих сви остају чврсто при свом ставу.

Црно-бели не прихватају ову одлуку, Ђокићу је много времена требало да изађе из обруча бесних играча црно-белих, док су гости мирно однели бод у Љутице Богдана.

Ипак, нису ни црвено-бели увек били одушевљени суђењем Ђокића, који је био на удару у мају 2016. када је Звезда изгубила од Војводине са 3:1.

Тадашњи тренер Миодраг Божовић је искључен са утакмице, а после дуела је насрнуо на Ђокића, који га је потом пријавио.

– Није било физичког сукоба, само вербалног. Не очекујемо никакву казну за Миодрага Божовића. А чак и ако је буде, никаква суспензија не може да утиче на продужење новог уговора са Божовићем – рекао је тада Звездан Терзић, а Ђокић је после тога био на скенеру црно-белих у новембру исте године.

У победи Партизана над Напретком са 3:2, Ђокић је искључио Уроша Ђурђевића због симулирања пенала, али је свирао и пенал у 54. минуту када су Лековић и Божинов били у дуелу.

Онда је Ђокић био на удару Крушевљана, после чега је чак и Славиша Кокеза отишао са стадиона у полувремену, видно незадовољан суђењем на утакмици.

Иначе, Ђокић је недавно отворено причао о својим судијским искуствима, а било је свега.

– Било је непријатних сцена на најнижим ранговима, а то је увек занимљиво гледаоцима, добио сам батине након једне утакмице, слободно могу да кажем да су биле, али не из разлога што смо ми лоше судили утакмицу, просто су се ту нашли неки момци у близини стадиона. Били су незадовољни што им клуб није прешао у виши ранг, о томе је меч одлучивао. Нисам прошао славно, али се све на срећу касније завршило у најбољем реду – рекао је једном приликом Ђокић, који је добио статус међународно признатог судије.

– То је највише звање, добио сам га 2016. и у првој сезони сам имао срећу да судим шест утакмица као главни судија, на међународном нивоу. Прва на којој сам дебитовао била је у Молдавији, у 2. колу квалификација за Лигу Европе. Интересантно је да је та утакмица играна на мој рођендан 14. јула.

Ужива Ђокић велико поверење Милорада Мажића, једног од најбољих светских судија.

– Имали смо срећу, ја сам имао срећу да као члан његовог тима будем на Европском првенству у Француској, то је невероватно искуство за сваког човека и судију. Били смо први арбитри из Србије на ЕУРО – рекао је Ђокић, који иначе ради као комунални полицајац у Ужицу.

– Интересантно је то што ме грађани често заустављају на улици, питају за утиске, како изгледа на највећим стадионима, са великим играчима… Несвакидашње, али ми је и лепо. Као судија трпите критике, увек је незадовољан неко, онај ко изгуби. А овде, у послу комуналног полицајца имате прекршитеља који је прекршио неку од градских одлука, па и ту трпите. Негде тражите баланс, да сви буду задовољни.

Овај пут, далеко од тога да су сви задовољни – бура после вечитог дербија није ни близу стишавања…