Прочитај ми чланак

ПОДИГЛИ ЦЕО СТУДИО НА НОГЕ Јездић и Ивановић представили навијачку химну

0

Познати српски глумац и најпознатији Лав међу нама, Ненад Јездић, синоћ је по први пут гостовао код Ивана Ивановића, а повод за сусрет ове две телевизијске иконе је кампања посвећена буђењу националног поноса и оживљавања навијачког духа међу свим љубитељима спорта у Србији.

Током разговора Иван и Ненад су констатовали како национална свест у Србији и понос на успехе нису на нивоу који наша славна спортска историја заслужује, док су главни национални симболи одавно маргинализовани, са све мањим значајем у приликама у којима су се некад са поносом истицали. Сложили су се како је и сам барјак Србије, уместо да буде главни симбол наше земље који нас окупља и уједињује, све мање присутан чак и тамо где смо најуспешнији и где се национална свест најстраственије испољава – на спортским такмичењима.

У жељи да се нашим историјским, националним симболима врати место које им је у традицији нашег народа увек и припадало, Ненад Јездић представио је кампању „Подршка од Лавова“, коју је, обраћајући се целој нацији, покренуло Лав пиво. Кампања је посвећена подсећању на значај грба и барјака за идентитет једног народа, те подстицању људи да не забораве своју припадност, већ да с поносом, достојанствено и гласно то кажу и покажу!

Окупљајући све навијаче српског националног тима, кампања је синоћ започела покретањем великог онлине албума навијача под називом „Подршка од Лавова“, а након што је позвао све љубитеље спорта да аплоудовањем своје навијачке фотографије постану део овог историјског пројекта, Ненад Јездић је и сам, поносно држећи барјак Србије, поставио своју слику у нови албум.

Но, будући да је неизоставан део навијачког репертоара и песма којом се бодри најдражи тим, Иван Ивановић и Ненад Јездић синоћ су премијерно представили и нову химну навијача, која има за циљ да уједини све нас који навијамо за Србију.

Како су сами касније признали, у почетку нису знали шта да очекују од песме, међутим, њене речи и атмосфера оставили су цео студио без текста још дуго након њеног завршетка.