Прочитај ми чланак

ПЛ: Челси декласирао Јунајтед, Ситију само бод против Саутемптона

0

"Грађани" су се бодом вратили на прво место, јер имају бољу гол разлику од Арсенала и Ливерпула. Све три екипе имају по 20 поена. Конте и Челси демолирали Јунајтед "Грађани" су се бодом вратили на прво место, јер имају бољу гол разлику од Арсенала и Ливерпула. Све три екипе имају по 20 поена. Конте и Челси демолирали Јунајтед.

3

Фото: Тањуг / Славље Челсија

Дерби деветог кола Премијер лиге није оправдао тај епитет, јер је Челси на “Стамфорд бриџу” декласирао Манчестер јунајтед са 4:0. Жозе Мурињо није добро дочекан на месту успеха, а навијачи са трибина су му звиждали, чак су у једном тренутку порука биле “Бићеш отпуштен ујутру” и „Више ниси специјалан“.

Изабраници Антонија Контеа су диктирали игру од првог до последњег минута, а све је почело још од 30 секунде утакмице када је Педро искористио катастрофалну комуникацију Смолинга и Блинда и затресао мрежу Де Хее и постигао најбржи гол у овој сезони домаћег такмичења.

Гери Кејхил је удвостручио предност у 21. минуту, а све је решио Азар у 62. после сјајног продора и дриблинга. Коначан резултат је поставио Канте који се прошетао поред одбране ривала.
Скупоцена појачања “црвених ђавола” Погба, Ибрахимовић и Бајли се практично нису видели на утакмици.

Фудбалери Манчестер ситија одиграли су и трећу узастопну утакмицу без победе у домаћем шампионату пошто су код куће одиграли 1:1 са Саутемптоном, тако да сада прво место табеле деле три екипе.

Сити у последње три утакмице у првенству има пораз и два ремија, а у истом периоду има и реми и пораз у Лиги шампиона, тако да је без победе у већ пет утакмица.

„Грађани“ су на првом месту захваљујући бољој гол-разлици од Арсенала и Ливерпула, а све три екипе имају по 20 бодова, док Челси има бод мање.

Саутемптон се новом победом попео на осмо место табеле са бодом мање од Јунајтеда. Екипа у последњих пет мечева не зна за пораз, а има три победе и ремије у гостима против шампиона Лестера и сада Ситија.

Гости су повели после велике одбрамбене грешке домаћих, када је Нејтан Редмонд пресекао лоше упућен повратни пас са голману, освојио лопту и савладао Клаудија Брава.

Сити је изједначио у 55. минуту, када је Лирој Сане покупио једну дугачку лопту, ушао у шеснаестерац са леве стране и онда вратио лопту у средину, одакле је Келечи Ихеаначо закуцао у мрежу.

Домаћи тим је имао иницијативу и посед, али је Саутемптон успешно зауставио игру Ситија.