• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда: Петковић дошао по титулу, Стојадиновић најављује ново појачање
Прочитај ми чланак

Звезда: Петковић дошао по титулу, Стојадиновић најављује ново појачање

0

sp-petkovic_620x0

(Вечерње новости)

Волео бих да будем део генерације који ће прекинути шампионски низ Партизана – каже млади десни бек. Вуковић је један од занимљивјих играча – истакао је директор Звезде.

Врућа тема финиша летњег прелазног рока је завршена: Марко Петковић је нова „двојка“ Црвене звезде и 14. летње појачање!

ПРЕГОВОРИ С ВУКОВИЋЕМ, ОМЕГА ОДЛАЗИ

Наредно појачање могао би да буде Јагош Вуковић.
Високи штопер је слободан откако му је истекао уговор с ПСВ-ом и управа црвено-белих почела је преговоре с њим.
– Не знам да ли смо у преговорима с Вуковићем, али чињеница је да тражимо штопера и да је он један од занимљивих играча – рекао је Стојадиновић.
У случају његовог повратка на „Маракану“, Звезду ће напустити Омега Робертс, који ће се највероватније прикључити ОФК Београду.

На седам дана великих преокрета коначно је стављена тачка и дојучерашњи капитен ОФК Београда је уместо у Партизану, завршио у редовима вечитог ривала. Петковић је потписао четворогодишњи уговор, а „романтичари“ ће за десног бека добити 200.000 евра и 25 одсто од наредног трансфера.

А вероватно и – тужбу из Хумске. Слично би могло да се деси и 20-годишњем фудбалеру, којег црно-бели оптужују да је ставио потпис на документ између два клуба, а затим „из личних разлога“ одбио да дође у Партизан…

– Не желим да говорим о Партизану. Надам се да ћу бити део Звездине генерације која ће прекинути доминацију тог клуба – кратко је рекао Петковић, не желећи да се упушта у расветљавање приче о томе како је због навијачке припадности одбио спортског директора Партизана Алберта Нађа.

Млади репрезентативац Србије већ је окренут обавезама које га чекају на „Маракани“, где ће право да дебитује стећи тек после септембарске паузе у шампионату.

– Драго ми је што сам у Звезди и што се све коначно завршило. Надам се да ћу што пре изаћи на терен, али због црвеног картона у прошлом колу немам право да играм у Крагујевцу – истакао је Петковић и додао да поред позиције десног бека може да игра и као штопер и задњи везни.

Представљајући Петковића, спортски директор Зоран Стојадиновић је истакао да је он „одувек био Звездина жеља“…

АНТИЋ УМЕСТО МЛАДЕНОВИЋА

Никола Антић (19) би могао да буде наредни фудбалер Рада који ће доћи на „Маракану“.
Звезда је веома заинтересована за левог бека златне омладинске репрезентације, а његов долазак условљен је продајом Филипа Младеновића у француски Евијан.

– Да ли смо реаговали споро или брзо то је тема за разматрање. Истина је да је била борба да га доведемо – истакао је Стојадиновић.

Он је констатовао и да је Звезда закаснила да доведе младог шпица Рада Уроша Ђурђевића.

– Играчки нам је потребан, али мислим да је интересовање за њега требало да покажемо пре месец дана. Ми у овом тренутку не можемо да плаћамо астрономска обештећења као неки клуб из иностранства. Шансе да он дође су минималне – рекао је Стојадиновић, који је дан раније истакао да је „ван сваке логике да Звезда доведе Ђурђевића“.

Звездин директор није пропустио прилику да одговори финансијеру Рада Ранку Стојићу, који је изјавио да га је „због Ђурђевића звао врло утицајан човек близак Звезди“.

– Не знам да ли је мислио на мене, Кокезу или Џајића. Ја сам навикао да причам транспарентно, не уопштено. Можда сам ја могао да кажем да ме звао „Обама..чић“ – рекао је Стојадиновић.