Прочитај ми чланак

Песма за Косово ујединила Гробаре и Делије

0

436498_partizanovci-i-zvezdasi-zajedno-za-kosovo_f

Навијачи Црвене звезде и Партизана, као и локалних клубова, окупили су се у великом броју на концертима “За Косово и Метохију“ одржаним у Пожеги и Ивањици.

Ову хуманитарну акцију покренула је фондација „Делије“ али први пут није било супротних страна ни клупских обележја. Прећутно и једногласно, вечити ривали са трибина ујединили су се и послали јасну поруку подршке људима који живе на Косову али и поруку мира браћи са трибина.

Велика сала Дома културе у Ивањици била је испуњена до последњег места, а карта више тражила се и у Пожеги. Ивана Жигон, Косовски божури, Влада- Бело платно, локална културно-уметничка друштва и хор, добили су вишеминутни аплауз, пример како би навијачи требали да се понашају на трибинама.

436497_koncert5_f

– Наравно да сам био на концерту иако сам заклети гробар, то нема везе. Ово је хуманитарна акција, још за Косово. Уопште не размишљам о ривалству у таквој ситуацији. Све је било пристојно и искрено ми је драго што је велики број Партизановаца дошао. Поносан сам – каже Петар из Ивањице.

У Ивањици је само од карата прикупљено 178.600 динара, али се очекује да се допунским донцијама цифра бити знатно виша. Из Пожеге у фонд иде 128.000 динара.

– Мени је Звезда изнад сваке партије, тако да сам на концерт отишао јер организује фондација наших навијача. Наравно да ми није сметало што су ту били и други навијачи. Напротив, нека ово буде модел понашања, без обзира на боје клуба, како цивилизовано и пристојно подржавамо оно што волимо – каже Мирослав из Пожеге.

(Блиц)