Прочитај ми чланак

Партизан враћа Илиева?!

0

sp-iliev09_620x0(Новости)
Није успео „напад“ на Дуљаја, Партизан се окреће Ивици Илиеву. Црно-бела младост и проверене снаге за добар учинак на европској сцени, рецепт је који се претходних сезона често испостављао као прави. Повратак некадашњих играча из иностранства је нешто по чему је Партизан препознатљив у Србији већ годинама уназад, а сви су изгледи да би током ове летње фудбалске пијаце један од парафа могао да буде повратнички.

Нису успели црно-бели пре десетак дана да приволе Игора Дуљаја да Украјину замени Србијом после низа година, али би реализација друге жеље требало да буде знатно лакша – Ивица Илиев. Искусни нападач је завршио мисију у Висли из Кракова, на крају сезоне му је истекао уговор, што је сходно потезима које клуб из Хумске вуче у последње време на плану појачања велики плус. За разлику од Дуљаја који је имао у оптицају и реалну варијанту са Севастопољем, Илиев је слободан као птица на грани и без конкретних понуда из иностранства.

Како сазнајемо спортски директор Партизана Алберт Нађ и Ивица Илиев су већ обавили неколико разговора на тему повратка искусног нападача, ипак коначан одговор се још не назире. Када је пре две године отишао из Партизана у Вислу као слободан играч, Илиев је као главни разлог навео засићење.

– Могао сам да наставим да играм у црно-белом дресу, понуђен ми је нови уговор, али сам ипак одлучио да одем. Освојио сам све што је могло да се освоји, ушао у 11 најбољих играча Суперлиге и не бих волео да покварим слику навијача о мени. Боље да ме памте по сезони коју сам одиграо најбоље него да то упропастим – уз осмех је тада коментарисао Илиев.

После две године боравка у Кракову Илиев поново има „чисте папире“ и налази се на прекретници са три опције – одлазак на исток, повратак у Београд или качење копачки о клин. Пре одласка у Пољску Илиев је имао уносне понуде из Кине и Јужне Кореје, али су породични разлози пресудили да са женом и двоје мале деце не крене на тако далек пут. Управо би породица могла да представља јак адут у усклађивању жеља Партизана и искусног нападача.

Ивица Илиев спада у групу „најталичнијих“ фудбалера клуба из Хумске, пошто је Партизан и приликом његовог боравка у клубу 2003. и пре три године успео да стигне до групне фазе Лиге шампиона. За актуелног шампиона Србије је у првом мандату од 1997. до 2004. одиграо 150 утакмица и постигао 41 гол, док је у сезони 2010/2011, која се највише памти по Лиги шампиона, био стрелац 13 пута на 27 утакмица. Током богате играчке каријере носио је још и дресове Месине, Ђенове, ПАОК, Котбуса и Макабија из Тел Авива.

ЛИЧНА КАРТА
Рођен: 27.октобар 1979.
Место: Београд
Висина: 182 цм
Позиција: нападач
Каријера: Партизан (1997-2004), Месина (2004-2007), Ђенова (2006 позајмица), ПАОК (2007-2008), Котбус (2008-2009), Макаби Тел Авив (2009-2010), Партизан (2010-2011), Висла (2011-2013)
Репрезентација: Србија и Црна Гора 2 (1).

СТИГЛИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ
ЕКСПЕДИЦИЈА црно-белих на Златибору бројнија је од данас за још седам имена. Екипи су се током преподнева прикључили репрезентативци Србије Шћеповић, Јојић, Брашанац и Трујић, Македонац Ашковски, Црногорац Волков и Бугарин Иванов. Од раније је познато да Стојковић тражи инострани ангажман, док ће се Александар Митровић прикључити припремама тек у другој фази рада на Похорју.

МВП ПАУЉЕВИЋ
ПОПОДНЕВНИ тренинг црно-белих у понедељак донео је поред „цеђења“ код кондиционог тренера Мише Филиповића и краће дружење са лоптом у игри 4 на 3. Виђено је много интересантних потеза, проигравања, шутева, а централна фигура био је Бранко Пауљевић, који је постигао три сјајна гола, све лепши један од другог.
– Пака, ти си МВП данашњег тренинга, свака част за голчине – похвалио је Рашовић свог пулена на крају тренинга.