Прочитај ми чланак

Партизан – Почиње одбројавање!

0

partizan-pripreme2(Спортске.нет)

До старта у квалификацијама за Лигу шампиона, остале су три недеље. Партизан по рану јурњаву форме иде у Словенију, креће одигравање пријатељских мечева.

Ширак или Тре Пене, са великом вероватноћом се може рећи да ће Јермени бити ривал, иако би наравно српски шампион желео да буде другачије. У том случају ишли би у шопинг у Италију, а наравно да ривал из Сан Марина није озбиљан.

„Супер би било да они прођу“, каже Немања Којић који је напунио са Радом овај тим, али је свестан да су шансе мале.

Црно-бели путују у Словенију, други део припрема обавиће у старој бази Похорју где су се припремали и претходна два лета.

Предвиђен је и даље рад на физичкој спреми, али комбиновано са одигравањем мечева. Оно што највише занима навијаче је хоће ли тим бити јачи до дуела у ЛШ?

„Бићемо сигурно“, закопчан је Алберт Нађ, а последњих дана утихнула је прича о именима.

У Словенији ће Партизан серију пријатељских мечева отворити са Локомотивом из Москве већ у четвртак, и прошле године „Железничари“ су били ривал, али сада нема Славена Билића, отишао је после годину дана и не баш импресивних резултата.

Следе дуели са Петролулом из Румуније и Металистом из Харкова, одличне провере, а између тога ће лакши посао представљати нижеразредни словеначки тимови, један такав се још тражи.

Генерална проба за Ширак (Тре Пене) биће турнир у Пољској, Партизан игра са Легијом у полуфиналу 6. јула, у питању је опроштај Вуковића који је носио дрес српског, али и пољског шампиона.

У другом полуфиналу играју Аустрија из Беча и Флуминензе, у црно-белом табору не крију да би волели да играју против Бразилаца у чијим редовима играју такве звезде као што су Деко и Фред, као и низ фудбалера које знамо из некадашњих авантура по Европи. Додуше Фред је са репрезентацијом, па неће путовати у Европу…

Партизан данас поподне после тренинга одлази у Словенију…