Прочитај ми чланак

ПАРТИЗАН је у Лиги Европе

0

И ове сезоне црно-бели ће бити у групној фази другого по реду фудбалског такмичења Европе

Фудбалери Партизана , успели су да се пласирају у групну фазу Лиге Европе пошто су, после победе од 2:1 у Београду, одиграли 1:1 у реваншу са Молдеом.

Од самог старта црно-бели су напали гол ривала, па је прву велику шансу пропустио Зоран Тошић у 5. минуту. Асано је проошао по десној страни, вратио лопту ка Тошићу који снажно шутира. Ипак, голман Краникс успео је да одрбани овај ударац. Нова прилика за Партизан виђена је само 6 минута касније. Садик је са десне стране пронашао Здјелара који је снажно шутирао у доњи десни угао, али без конкретнијег учинка.

До краја полувремена Молде се ослободио притиска и напао гол српског тима. У једној од ситуација могли су и до гола јер је Хестад је имао прилику да проигра Болија који је на левој страни био потпуно сам. Ипак, уследио је непрецизан пас па је резултат остао непромењен.

У наставку је Молде очекивано заиграо много офанзивније. Иако није успевао да дође до раног вођства као што су желели, константно су вршили притисак на одбрану црно-белих. Са друге стране, гостујући фудбалери стрпљиво су чекали своју шансу.

Ипак, у 71. минуту Молде је извео слободан ударац са десне стране. Лопта се одбила о живи зид и дошла до Џејмса који погађа за 1:0.

До краја, црно-бели су имали 18 минута за преокрет. Деловало је да ће црно-бели тешко до преокрета. Ипак, у 80. минуту, Тошић је, после корнера, послао високу лопту до Немање Милетића који је био највиши у скоку и лопту одлично захватио главом и погодио. Довољно за реми вредан пласмана у Лигу Европе.

Молде је имао прилику да постигне нови гол на сусрету, али је у 85. минуту после доличног ударца Стојковић спасио мрежу Партизана.

САСТАВИ:

Партизан: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Асано, З.Тошић, Сума, Садик

Молде: Краникс, Хауген, Форен, Габриелсен, Харалдсен, Хусеин, Аурснес, Хестад, Волф, Боли, Џејмс

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!