Прочитај ми чланак

ПАНЧЕВ: Требало је да победимо Јунајтед 1991.

0

Манчестер Јунајтед игра у уторак у Скопљу УЕФА Суперкуп, до сада је освојио само један 1991. против Црвене звезде, што одлично памти Дарко Панчев.

Македонски нападач је тада предводио напад шампиона Југославије и Европе, али су „Црвени ђаволи“ славили на Олд Трафорду 1:0, голом Брајана Меклера.

Због рата који је тада захватио простор бивше Југославије није одигран реванш меч, па је Јунајтед освојио трофеј, једини у историји.

„Јунајтед је имао добар тим те године, али је требало да победимо ми. Ја сам имао неколико прилика, али нисмо имали среће. Један мој ударац је одбранио Петер Шмајхел, лопта се заротирала и прошла поред њега, али је Денис Ирвин избацио лопту са гол линије“, сећа се Панчев.

УЕФА Суперкуп:
20:45 Реал Мадрид – Манчестер Јунајтед

Тада су у тиму Јунајтеда играле легенде попут Стива Бруса, Герија Палистера, Пола Инса, Андреја Канчелскиса, али је Панчеву омиљени био тада млади Рајан Гигс.

„Био је тада за мене био клинац, али је био најбољи играч Јунајтеда следећих 20 година. Подсећао ми на Дејана Савићевића својим дриблингом“, каже бивши нападач Звезде за УЕФА.

Панчев је имао прилику да заигра за Манчестер Јунајтед, звао га је лично сер Алекс Фергусон, али је одлучио да остане у Интеру.

„Направио сам велику грешку. Одлучио сам да останем у Интеру да се докажем“, са кајањем се присећа Панчев.