• Почетна
  • СПОРТ
  • Палма: Бивши селектор Радомир Антић био је само глумац
Прочитај ми чланак

Палма: Бивши селектор Радомир Антић био је само глумац

0

Председник Скупштине града Јагодине и шеф посланичке гурупе Јединствена Србија Драган Марковић Палма изјавио је да политичари не смеју да се мешају у спорт.

– Политичари не смеју да се мешају у спорт, посебно не у оном делу ко и када би требало да игра. На нама је да спорту пружимо логистику. Ово је моја порука колегама политичарима, ми спорту морамо да обезбедимо новац и резултати ће доћи – рекао је Марковић на свечаности поводом 50 година Фудбалског савеза Јагодине.

Марковић је истакао да „се спорт у Јагодина финансира из буџета“.

– Изградили смо 50 игралишта на терторији Јагодине, створили услове да се млади баве спортом и сада имамо суперлигаше у фудбалу, женском рукомету, мушку и женску кошарку у првој лиги, борилачке спортове у највишем рангу такмичења – рекао је Марковић.

Он се осврнуо и на тужбу бившег селектора фудбалске репрезентације Србије Радомира Антића, који је у јесен 2010. године, одмах по добијању отказа, повео спор против челних људи ФСС.

– Антић тужи Србију за паре, а све што је научио о фудбалу, научио је овде. Он је само био глумац – поручио је Марковић.

Свечаности су присустовали и председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић и генерални скеретар Зоран Лаковић.
Караџић је похвалио рад градоначелника Јагодине и поклонио му тренерку, откривши да ће регионални фудбалски савези у Србији у јануару добити по 45.000 евра у спортској опреми.

 

(Танјуг)