Прочитај ми чланак

Нови ДСС Ниш: Актуелна власт нишке спортске клубове довела до руба пропасти

0

Народна посланица Нове Демократске странке Србије Слађана Милетић оценила је данас да је актуелна власт у Нишу познате нишке клубове довела до руба пропасти или до пропадања.

Она је казала да је спорт у Нишу пао на најниже могуће гране, а да је небрига градске власти за то разочаравајућа.

„Недопустиво је да за клубове који су били бренд Ниша као што су Раднички, Цар Константин, Машинац, нема довољно пара, јер је и онако скроман буџет за спортске клубове преусмерен на приватне клубове. Мотивација деце да се баве спортом са таквим односом је изгубљена“, истакла је Милетић у саопштењу за медије.

Према њеним речима, градска власт мора да схвати да спорт има велики значај у развоју деце и младих.

„Деца узраста између пет и 17 година, требало би да имају минимум сат времена дневно умерене или јаче физичке активности, чиме се смањује опасност од гојазности, срчаних проблема, рака, дијабетеса, високог крвног притиска, остеопорозе, депресије, анксиозности, а повећава снага мишића и костију“, нагласила је Милетић.

Основни услов за бављење спортом и рекреацијом је, додала је Милиетић, постојање довољног броја спортских објеката, али град Ниш још није завршио ни стадион Чаир, што само говори колика је небрига актуелне власти за спорт.

„Позивам челнике града да бар једном месечно својим присуством испоштују клубове који још опстају на спортској сцени својим ентузијазмом и да издвоје већа средства из буџета, како њихов опстанак не би био доведен у питање“, казала је рекла је Милетић.

Она је као пример небриге града за спортске клубове навела фудбалски клуб Цар Константин, који је, како је казала добио ове године „срамотних“ 280.000 динара, сто је недовољно и за основне административне клупске таксе.

Цар Константин, подсетила је Милетић, својевремено је играо шеснаестину финала Купа Србије и један је од најстаријих фудбалских клубова у Нишу.