Прочитај ми чланак

ОВАЈ ТУРЧИН БАШ НЕ ПОДНОСИ СРБЕ: Ергин Атаман опет напао Жељка Обрадовића!

0

Тренер Анадолу Ефеса Ергин Атаман продубио је сукоб са српским тренером Жељком Обрадовићем након интервјуа за турски лист Хуријет.

Турски тренер је у интервју за лист Хуријет најпре осудио Обрадовића због понижавања његовог Ефеса у међусобном дуелу, када је Србин наводно инситстирао да његови играчи дају што више поена. Атаману је то веома засметало па је констатовао:

“Свака професија има своја неписана правила. Имам пријатељске односе с Обрадовићем. Нисам очекивао да ће играти са таквом агресијом да би дошао до 100 поена у утакмици где је разлика била неважна. То је непоштовање према Анадолу Ефесу. Ако ме позове и каже да је направио грешку вођен навијачима и да му је жао, онда ће све бити у реду. Ако се то не догоди, нећу се руковати са њим“, рекао је Атаман.

Али ни то му није било довољно, па је Турчин желео да прокометарише Жељков инцидент са играчем Махмутоглуом, иначе репрезентативцем Турске:

“То дете је капитен Турске. Његов отац је реаговао преко Фејсбука. Дан касније, његов менаџер ме је звао и питао ме да ли желим да га примим у Ефес јер жели да иде из Фенербахчеа. Апсолутно то нисам прихватио. Ако постане слободан играч, онда можемо да разговарамо. Та ситуација не мења чињеницу да је он број један у Европи. Али, правила и закони морају бити једнаки за све. Када сам ја то урадио док сам био у Галатасарају папрено сам платио због тога. Новине су ме линчовале због тога. Он је снимљен на ТВ-у, али је јавност овде то другачије прихватила него у мом случају. Да ли је то проблем у Турској само када то Атаман уради? Наравно, наша врата су увек отворена за госте, али и наше гостопримство има лимите“, закључио је Атаман.

На ове нападе Обрадовић није реаговао, али се зато огласио капитен турске репрезентације Махмутоглу који је све ово дематовао:

“Срећан сам и поносан да изговорим реченицу и радо ћу је поновити. Ја сам капитен Фенербахчеа. Докле год ме мој тим жели, част ми је да носим дрес. Радо ћу то урадити. Верујем да ће најбољи одговор особи и провокативним речима бити нови трофеји који ће бити подигнути у мојим рукама, уз помоћ саиграча и тренера. Господин Атаман ће лако моћи да види где желим да будем и где ћу бити срећан“, рекао је поносни капитен Фенербахчеа.