Прочитај ми чланак

Оумару: Живим као Србин

0

Abubakar-Oumaru(Вести)

Идеја да би могао да заигра за репрезентацију Србије свидела се Абубакару Оумаруу, једном од најбољих нападача у земљи.

Чињеница да Синиша Михајловић има најлошији избор играча на тој позицији могла би да наведе селектора „орлова“ да на списак изабраника уврсти и његово име.Центарфор Војводине не би имао ништа против.

„Чујем, прича се да бих могао да играм за репрезентацију, мада нико није причао са мном о томе. Данас сам то чуо од ваших колега са СОС канала. Ако постоји шанса да играм за српску репрезентацију, ја бих играо“, изјавио је Оумару пред београдским и новосадским новинарима после утакмице на Карабурми.

За национални тим Камеруна, земље у којој је рођен, одиграо је само једну утакмицу у сениорској конкуренцији, тако да мисли да не би требало да буде проблема у вези са ФИФА правном регулативом.

„Само једном сам наступао за сениорску репрезентацију Камеруна и мислим да има шансе да играм за српску репрезентацију. Србија је велика земља, има много добрих играча и добрих фудбалера, добру репрезентацију, тако да ако има шансе, ја бих играо. Ту сам, у Србији, много година, навикао сам да живим овде и живим као Србин, тако да мени неће бити тешко да играм за репрезентацију“, подвукао је Оумару.

Дошао из Кине

Абубакар Оумару рођен је 1987, а у Србији је од 2009. године, када је у зимском прелазном року из Кине дошао у Црвену звезду.

После једне полусезоне, 13 утакмица и два гола, прешао је у ОФК Београд. На Карабурми је одиграо такмичарску 2009/10. и 23 пута обукао дрес „романтичара“ у званичним утакмицама, уз три постигнута гола.

Позив Војводине прихвата 2010, а у среду је одиграо 99. меч и постигао 38 голова, уз 19 асистенција.