Прочитај ми чланак

“Орлићи“ спремни за Кипар

0

Djurdjevic-Vitas

(Вечерње новости)

Што се тиче младе репрезентације Србије, квалификације за ЕП могу да почну. Генерална проба је потпуно успела, селекција Македоније је доживела од „орлића“ тежак пораз у Горњем Милановцу – 4:1.

Рафал погодака у мрежу комшија храбри селектора Радована Ћурчића пред премијерни дуел са Кипром у трци за шампионат континента 5. септембра. Али далеко од тога да га хвата еуфорија.

– Задовољан сам игром и резултатом, а поготово што су момци испунили оно што сам тражио од њих: да видим жељу, добар приступ мечу и трчање свих 90 минута – каже Ћурчић. – Жао ми је што смо у првом полувремену пропустили доста шанси и полуприлика, радићемо на поправљању тог сегмента, јер када почну квалификације такве позиције за гол морају да се искористе.

Убедљива победа није прикрила понеки недостатак у игри „орлића“, селектор Ћурчић зна на чему ће радити уочи следеће утакмице.

– Првенство мислим на притисак на противника, који смо у једном делу меча добро одрадили, али мора и може боље, да нам то буде одлика током целог меча. Доста тога би требало још да се поправи, видећемо колико ћемо успети на наредном окупљању.

Меч са Кипром је пред вратима, селектор Ћурчић сматра да су „орлићи“ спремни за старт квалификација.

– Мислим да смо доста тога урадили у припремним утакмицама. Ипак, свака премијерна утакмица је посебно тешка, поготово када се носи епитет фаворита, који нама припада против Кипра. Далеко од тога да нас чека лак посао, ривал је променио селектора и победио у гостима Румунију, што нас опомиње да скроз озбиљно дочекамо старт квалификација – подвлачи Радован Ћурчић.

ПЕШИЋ ЛАКШЕ ПОВРЕЂЕН

Није дуго издржао на терену Александар Пешић, због повреде рамена морао је свега неколико минута пошто је ушао у игру да оде у свлачионицу.

– Прве процене лекара су да је реч о лакшој повреди, да је само јак бол због ударца, али да нема озбиљнијих оштећења. Два-три дана мировања и Пешић би требало да буде опет на терену – каже Ћурчић