• Почетна
  • СПОРТ
  • Орлићи преслаби за „певце”, а Ђука „изгубио” од Томе
Прочитај ми чланак

Орлићи преслаби за „певце”, а Ђука „изгубио” од Томе

0


Омладинска фудбалска репрезентација Србије неуспешно је стартовала на првенству Европе у Естонији пошто је данас у првом колу Б групе изгубила од селекције Француске са 3:0 (3:0).

Стрелци су били Самник у 17, Погба у 26. из пенала и Вијон у 32. минуту.

Изабраници селектора Зорана Марића (играчи до 19 година) наредну утакмицу играју у петак од 16.30 сати против Енглеске, а у последњем колу 9. јула састају се са селекцијом Хрватске.

У првом мечу Б групе Енглеска и Хрватска играле су раније данас нерешено 1:1 (0:0).

Учесници А групе су Португалија, Грчка, Шпанија и домаћин Естонија.

_________________________________________________________________________________________________________________


ФСС је 2008. године, после ОИ у Пекингу, раскинуо уговор са Ђукићем, а некадашњи репрезентативац је поднео тужбу и тражио одштету од 300.000 евра.

РАСПЛЕТ стигао после четири године спора!

Вероватно су у фудбалској Србији сви заборавили да је уопште било тужбе Мирослава Ђукића против националног савеза, али је она добила коначно решење пре два дана. Арбитражна комисија ФИФА одлучила је да је тужба некадашњег селектора репрезентације неоснована и пресудила у корист ФСС.

– Надлежни у ФИФА су донели одлуку о одбијању тужбеног захтева Мирослава Ђукића, некадашњег селектора Србије. О донешеној одлуци ФИФА је званично обавестила ФСС, а писмо су потписали Марко Вилигер, директор Правног одељења ФИФА, и Маја Кустер, шеф одељења за статус играча. ФСС изражава задовољство таквом одлуком највишег фудбалског органа – пише у кратком саопштењу које је издао Фудбалски савез Србије.

Мирослав Ђукић је селектор националног тима Србије постао у децембру 2007. године, када је са клупе Партизана прешао међу „орлове“. Међутим, његов мандат трајао је свега пола године, без иједне такмичарске утакмице за то време, када је смењен без реалног објашњења. Остала је да лебди у ваздуху сумња да је разлог што се ни у Хумској 1 нити касније на Теразијама Мирослав Ђукић није нарочито добро слагао са председником прво Партизана, па онда ФСС Томиславом Караџићем.

После отказа у августу 2008. године Мирослав Ђукић је тужио ФСС арбитражној комисији ФИФА и тражио 300.000 евра, које је сматрао да му припадају по уговору и клаузулама које је потписао када је постао селектор. У „кући фудбала“ су и тада били убеђени да ће оспорити тужбу смењеног стратега репрезентације и да ће добити спор, а ето после четири године, пресуда је најзад стигла.

У међувремену Ђукић је водио белгијски Мускрон, шпански Еркулес, а сада предводи Ваљадолид, с којим је изборио повратак у Примеру.

(Новости)