Прочитај ми чланак

Срби на ОИ: Распоред такмичења српских спортиста за 30.јули

0

Трећег дана Олимпијсих игара у Лондону српски олимпијци имаће нешто мање посла, али ћемо ипак моћи да их гледамо у пет спортова.
Као по обичају, дан у 10h отварају стрелци, тачније Немања Миросављев, а већ у 11.10hна програму је репасаж у којем ће учествовати двојац Стојић-Беђик.

Пола сата касније наступиће четверац (Васић, Јагар, Вуковић, Ђерић), док ће у међувремену Велимир Стјепановић пливати квалификације. У 12.30 одбојкашице играју против Јужне Кореје, а потом на Вимблдону Јанко и Ана играју 2. коло.

Након бронзе Златића и финала Аруновићеве, трећег дана Олимпијских игара наша узданица у стрељаштву је Немања Миросављев који пуца квалификације у дисциплини ваздушна пушка.

Миросављев је прву серију завршио без промашаја, али је неуспешан био на почетку друге серије када је 12. хитац био "деветка".

Српски довојац Никола Стојић и Ненад Беђик има поправни у шанси да се домогне полуфинала пошто ће против САД-а, Немачке и Мађарска. Три најбоља проћи ће даље.

 

11:38 Стјепановић као делфин
У прва два дана пливачи нису блистали, штафета је националним рекордом донекле премашила очекивања, а у понедељак у безен ускаче Велимир Стјепановић у квалификацијама на 200 метара делфин.

 

11:40 Четверац у квалификацијама
Дупли програм веслача у понедељак ће да комплетира четверац без кормилара – Милош Васић, Горан Јагар, Миљан Вуковић и Радоје Ђерић који ће наступити у квалификацијама. Српски четверац бориће се са посадама Новог Зеланда, Аустралије, Канаде и Немачке.

 

12:30 Одбојкашице на поправном
Дебакл на премијери против Кине све је разочарао, одбојкашице ће у понедељак покушати да се искупе против Јужне Кореје.


16:00 Јанко и Ана на Вимблдону
Тенисери су можда и највеће узданице у борби за медаљу. Од укупно петоро, троје се пласирало у друго коло, а у понедељак ће да наступе Јанко Типсаревић (против Филипа Печнера) и Ана Ивановић (против Елене Балтаче).

Претпоследњег дана јула наступиће и оба дубла у мушкој конкуренцији. Новак Ђоковић и Виктор Троицки играће против Швеђана Брунстрома и Линдштеда (око 17.30), док ће се Типсаревић и Ненад Зимоњић супротставити Словацима Клизану и Лацку (око 19.00).

 

Распоред наших спортиста за данас:

10.00h стрељаштво – Немања Миросављев (финале у 13.15х)
11.10h веслање – М2 репесаж Стојић, Беђик
11.38h пливање – Стјепановић (полуфинале у 21.31х)
11.40h веслање – М4, квалификације Васић, Јагар, Вуковић, Ђерић
12.30h одбојка (ж) – Србија – Јужна Кореја
16.00h тенис – Јанко Типсаревић Ана Ивановић (сингл)
17.30h тенис – Новак Ђоковић и Виктор Троицки (дубл)
19.00h тенис – Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић (дубл)
20.43h пливање – Сиљевски

 

(B92)