Прочитај ми чланак

Огласио се Новак и објаснио све што није било јасно о тесту на корону! (ФОТО)

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер у историји, огласио се рано јутрос по нашем времену и одговорио на све учесталије нападе на друштвеним мрежама, али и по медијима, о околностима свог тестирања на корону, резултатима ПЦР теста и присуства на догађајима после тестирања на корону. Преносимо Новакове речи, онако како су постављене на његовом Инстаграм профилу.

„Желим да одговорим на актуелне дезинформације о мојим активностима и присутности на догађајима у децембру, у вези са мојим позитивним резултатом на ПЦР тесту на ковид.

Ово је дезинформација која треба да се исправи, поготово како би се умирила забринутост у вези са мојим присуством у Аустралији, и како би се одговорило на питања која су веома болна и забрињавајућа за моју породицу.

Желим да нагласим да сам се много трудио да свима обезбедим сигурност, као и да пружим пуну сарадњу у вези са обавезама које се тичу тестирања.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

У Београду сам 14. децембра био на кошаркашкој утакмици, после које је јављено да је неколико људи који су ту били имало позитиван тест на ковид-19.

Иако нисам имао симптоме ковид-а, извршио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, а као додатну меру опреза, урадио сам и званични и одобрени ПЦР тест тог истог дана.

Следећег дана присуствовао сам тениском догађају у Београду, како бих доделио награде деци; урадио сам брзи антигенски тест пре одласка на овај догађај, и он је био негативан.

Нисам имао симптоме, осећао сам се добро, и обавештење о позитивном ПЦР тесту сам добио тек после тог догађаја.

Следећег дана, 18. децембра, био сам у свом тениском центру у Београду, како бих испунио од раније уговорену обавезу за интервју и снимање за L’Équipe. Отказао сам учешће на свим другим догађајима, осим интервјуа за L’Équipe.

Осећао сам обавезу да урадим интервју за L’Équipe, јер нисам желео да изневерим новинара, али сам се држао мера социјалног дистанцирања, и носио сам маску, осим за време снимања.

После интервјуа и снимања отишао сам кући и изоловао се на предвиђени период, али сада ми је јасно да сам направио грешку у процени, и да је требало да одложим ову обавезу.

Кад је реч о мојој пријави за путовање, њу је у моје име поднео мој тим, као што сам и рекао имиграционим званичницима по доласку, и мој агент се искрено извињава за административну грешку коју је направио кад је чекирао погрешну „кућицу“ о мојим претходним путовањима, пре доласка у Аустралију. Ово је била људска грешка, а сигурно није била намерна. Живимо у временима пуним изазова, у доба пандемије, и сигурно је да се овакве грешке понекад дешавају. Данас је мој тим учинио доступним додатне информације Влади Аустралије, како би се разјаснило ово питање.

Осетио сам да је важно да се огласим и да разјасним дезинформације, и нећу давати даље коментаре, због великог поштовања према Влади Аустралије, властима и процесу који је у току.

Увек је част и привилегија играти на Аустралијан опену. Аустралијан опен је вољен међу играчима, навијачима и у друштву, не само у Викторији и Аустралији, него и широм планете, и све што желим је прилика да се такмичим против најбољих играча на свету и да наступам пред једном од најбољих публика на свету.“