Прочитај ми чланак

Нови рекорд Емира Бекрића!

0

emir-bekric-atletika-1341159114-180239

Најбољи српски атлетичар Емир Бекрић поправио је лични рекорд на 400 метара на дворанском митингу у Прагу, где је остварио резултат 47,17 секунди.

Бекрић је трку завршио као другопласирани у својој групи, а иако 400 метара није његова дисциплина, кроз учешће на пет митинга у овом делу године остварио је циљ у дворани, да трчи испод 47.70 секунди.

“Било ми је важно да из трке у трку трчим све боље, драго ми је што сам још једном поправио лични рекорд и на тај начин затворио овај део зимске приче“, рекао је Бекрић.

Он је додао да је према зацртаном плану на почетку године било предвиђено да ту дисциплину трчи испод 47.70, што би ми гарантовало добар резултат на 400 метара препоне.

„То је моја дисциплина, после краћег одмора настављамо припреме за Европско првенство у Цириху”, казао је Бекрић, а задовољна наступом била је и његов тренер Мирјана Стојановић.

“Трка и резултат у Прагу показују да Емир може да буде још бољи у овој дисциплини, која и није његова. Сада је битно да направимо краћи предах, а онда да почнемо са припремама за такмичења на отвореном, на 400 метара препоне. Све што смо до сада урадили представља добру увертиру за наставак сезоне”, закључила је Стојановићева.

Бекрић ће имати седмодневни одмор од тренинга и такмичења, након чега следи сезона на отвореном.

Извор: Атлетски савез Србије