Прочитај ми чланак

Нови проблем за Ђоковића – не може да брани Ролан Гарос без вакцине

0

Сви спортисти који намеравају да се такмиче у Француској мораће да буду вакцинисани против коронавируса.

Сви спортисти који намеравају да се такмиче у Француској мораће да буду вакцинисани против коронавируса. Информацију је објавио АФП, што се односи и на Ролан Гарос као тениски турнир.До сада су стизале другачије информације и деловало је као да ће бар у Француској радити на томе да се спортисти надмећу без посебних условљавања.

Ово је било битно Новаку Ђоковићу, који је из Аустралије депортован јер није био вакцинисан против короне и хтео је да дође у ту земљу са документом о медицинском изузећу.

Француска министарка спорта Роксана Марачинеану је раније најавила да ће Новак моћи да игра у Паризу и без вакцинације, у тренутку када је запао у проблеме због тога у Аустралији.

„Он не би следио исте организационе аранжмане као они који су вакцинисани. Али он ће ипак моћи да се такмичи на Ролан Гаросу јер то дозвољавају протоколи, здравствени балон и друго“, рекла је министарка почетком јануара.

Ни две недеље касније, ситуација се променила, па је француски парламент у недељу усвојио другачија правила.

„Правило је једноставно, вакцина ће бити неопходна чим закон прође процедуру на местима која су већ субјект здравствених протокола. То ће се односити на све, како спортисте, тако и гледаоце до даљег. Што се тиче Ролан Гароса, он је у мају и до тада се ситуација можда промени и надамо се да ће бити повољнија. Видећемо, али је јасно да нема медицинског изузећа“, поручили су из министарства сада.

Да подсетимо, Ђоковић је прошле године освојио титулу на Ролан Гаросу победом над Стефаносом Циципасом у финалу париског Гренд слема.