Прочитај ми чланак

Новака напушта још један велики спонзор ? Ђоковић доноси негативан публицитет…

0

Новак Ђоковић се недавно растао са једним од својих највећих спонзора пошто је раскинуо дугогодишњу сарадњу са Пежоом. Новак је био једно од њихових главних заштитних лица, али више неће имати сарадњу са овом компанијом.

А сада је швајцарски медији питају да ли би Ђоковић могао да мења и марку одеће коју носи! На порталу „Lucerner Cajtung“ новинар Бењамин Вајман износи своју анализу ситуације.

„Годинама је Лакост у власништву групације Маус Фререс која се налази у Женеви. Лакост представља тенис, а основана је 1933. године од стране бившег Француског тенисера Лакосте. Од 2017. године ривал Роџера Федерера Новак Ђоковић је амбасадор овог култног бренда, а сада он има уговор до 2025. године вредан 9.000.000 долара годишње“, написао је он у свом тексту.

Ипак швајцарски новинар истиче да сада Новак доноси негативан публицитет.

„Партнерство са Ђоковићем није донело ништа добро у скорије време. Бивши светски број 1 је ређао негативне наслове због одбијања да се вакцинише и имиграционог статуса у Аустралији. За сада би Маус Фререс вероватно волела да се ослони на неко ново лице у рекламама“, наводи он.

Швајцарац тврди да је компанија већ спремила замене за Новака!

„Фирма је већ објавила да ће седмострука гренд слем шампионка Венус Вилијамс бити нова амбасадорка. Навели су да је она једна од најинспиративнијих жена у спорту и увек се борила за једнакост“, додаје Вајман.

На крају остаје питање, хоће ли Новак остати заштитно лице Лакоста?

„Србин је изгубио свог главног спонзора Пежо, али видећемо да ли то има везе са короном, његовим ставовима или финансијским проблемима компаније. Питамо се, да ли је Венус замена за Ђоковића?“, завршава се текст.