Прочитај ми чланак

Новак жели трофеј: Знам како да победим Надала!

0

novak-dokovic-foto-ap

(Курир)

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да зна како би требало да игра против Шпанца Рафаела Надала у вечерашњем финалу Ју-Ес опена и да је његов циљ да освоји трофеј.

„Он има много самопоуздања, али знам како би требало да играм против њега. Остварио сам највише успеха на теренима на тврдој подлози. У Њујорку сам два пута играо против њега у финалу. Знам шта морам да радим“, рекао је Ђоковић.

„Без обзира ко ми је противник, даћу све од себе да освојим титулу“, додао је српски тенисер.

Ђоковић и Надал вечерас од 23 сата играју у финалу Ју-Ес опена и обојица желе да освоје свој други трофеј на том турниру. Они су играли у финалу 2010. године, када је победио Надал (3:1) и годину дана касније, када је тријумфовао Ђоковић (3:1). Први тенисер света играће пети пут, а четврти узастопно, у финалу Ју-Ес опена. Прошле године изгубио је од Британца Ендија Мареја (2:3).

„Надал ове године још није изгубио меч на тврдој подлози, а сви знамо да то није његова омиљена подлога. Ове године изгубио је само три меча и без сумње, тренутно је најбољи тенисер света“, рекао је Ђоковић, који је до сада освојио шест грен слем титула.

Други тенисер света Надал рекао је да је желео другог противника у финалу.

„Више бих волео да играм против неког другог. Али, тако је, како је. Желим да играм с тенисером против којег имам веће шансе да победим. Али играли смо много мечева (36) и то су увек били узбудљиви дуели“, рекао је Надал, освајач 12 грен слем титула.