Прочитај ми чланак

НОВАК за децу Србије

0

Наш најбољи тенисер у уторак у просторијама своје фондације имао састанке са донаторима. Ђоковићи у Београду вредно раде на сакупљању новца за нове пројекте.

novak-dokovic-i-deca-1346748248-204762

Мaлo посао, мало задовољство. Новак Ђоковић од суботе борави у Београду, али у главни град није дошао само због концерта „Бијелог дугмета“ и свадбе пријатеља и колеге из Дејвис куп репрезентације Виктора Троицког. Најбољи српски тенисер је у радној посети родном граду, а у уторак се у просторијама своје фондације на Новом Београду састао са донаторима.

Новак је око 17.00 са братом Марком стигао у канцеларију Фондације, где је са донаторима одржао редован годишњи састанак, на којем су разматрани планови помоћи до краја ове и у наредној години.

– Хвала целом фондацијском тиму на труду и енергији које улажете у нашу мисију – захвалио је Новак донаторима путем друштвених мрежа.

Његова супруга Јелена, директорка хуманитарне организације нашег аса, претходних дана је често боравила у канцеларији, где је са члановима НДФ тима планирала будуће пројекте. У Београду је и глобални директор Фондације Aлберто Лиђи, а акценат се поново ставља на програме раног образовања деце у Србији. Пре свега на „Школице живота“ које се отварају жиром земље, нарочито у неразвијеним срединама.

Крај године за Новака није само време за сумирање резултата с тениског терена већ и за подвлачење црте у раду Фондације. Други играч света је после пораза у финалу Лондона од Мареја рекао да ће на неко време оставити рекет по страни и посветити се породици, односно активностима ван тениса.

Ђоковић се у понедељак видео са чувеним креатором Ренатом Балестром и одазвао се његовом позиву да присуствује музичко-модном догађају хуманитарног карактера на Коларцу. Тамо је био са братом Марком и родитељима Дијаном и Срђаном, који у среду прослављају јубиларну годишњицу брака.

Цела породица и најближи пријатељи ће се увече окупити у ресторану на Дорћолу. Претходно, у току дана, Јелена Ђоковић ће одржати предавање о раду Фондације на Економском факултету.