• Почетна
  • СПОРТ
  • СВЕ ЗА СРБИЈУ: Новак спреман да игра три меча у Арени за титулу
Прочитај ми чланак

СВЕ ЗА СРБИЈУ: Новак спреман да игра три меча у Арени за титулу

0

dejvis-kup-reprezentacija

Новак Ђоковић пружио је подршку најмлађем члану наше тениске репрезентације.

– Потрудићемо са да растеретимо Лајовића. Он има једино притисак да да све од себе, а не да победи. Ако буде дао максимум уз сву публику, зашто и да не победи”, рекао је Ђоковић, додајући да ће можда играти и у дублу, о чему ће се више знати када се оконча први такмичарски дан.

На констатацију Ненада Зимоњића да ће он бити најстарији тенисер који је заиграо у финалу Дејвис купа, он ће у суботу, када са Бозољцем буде играо против Лукаша Росола и Јана Хајека имати тачно стар 37 година, пет месеци и 13 дана, у разговор се убацио и Новак.

– Још само да доведемо Данијела Нестора у репрезентацију и владаћемо ко зна колико – поручио је Ђоковић, показавши да је и поред повреде Типсаревића атмосфера у тиму Србије на највишем нивоу.

Млади Душан Лајовић истакао је да никада пре није играо пред толико гледалаца, као и да ће пробати да начини подвиг против Бердиха.

– Волео бих да будем звезда у недељу. Никад нисам играо пред толико публике, покушаћу да се припремим и надам се да ћу успети да извучем оно најбоље из себе – рекао је тенисер.

Ненад Зимоњић је истакао да се српска селекција још није нашла у толиким кадровским проблемима као пред ову борбу за “салатару”.

– Мислим да је ово сад ситуација у којој нисмо били раније. Надам да ћемо уз помоћ публике остварити још једну велику победу – истакао је Ненад.

Јанко: Тешко ми је што не играм

Српски тенисер Јанко Типсаревић рекао је да му је веома тешко што због повреде неће моћи да брани боје националне репрезентације у финалу Дејвис купа против селекције Чешке.

 

(24sata.rs)