Прочитај ми чланак

Новак обезбедио пут за малу Софију!

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, донирао је додатна средства за лечење мале Софије Маркуљевић.

Српски играч је обезбедио средства за приватан авион за пут девојчице и њене породице до Америке где ће бити обављено лечење.

Подсетимо, током дана је породица Маркуљевић објавила да је прикупљен новац неопходан за лечење њихове ћерке.

Сума је била огромна, чак 2,1 милиона долара.

Софија болује од спиналне мишићне атрофије – ретке тешке и у великом броју случајева смртоносне болести, због које не може чак ни да самостално држи главицу, ни да се креће.

“Хвала за сваки СМС, за сваку донацију, за сваки лајк, схаре, хвала на свему што је омогућило да се за мало више од 4 месеца борбе прикупе средства за лечење. Софија је ујединила Србију и ова наша борба је доказ да добри људи још постоје! Огромну захвалност дугујемо нашем тиму који је претходна четири месеца вредно радио, даноноћно смишљао нове идеје, који нам је давао снагу да идемо даље и кад је било тешко…”, навели су Марија и Стефан Маркуљевић.

Акцију су подржали и многи спортисти, а реч о потреби да се прикупи новац за лечење мале Софије је стигла чак и до Кристијана Роналда.

Свој шампионски појас је заложио и ММА борац Александар Илић, а на хуманитарном такмичењу у шутирању тројки учествовао је и кошаркаш Партизана Рашон Томас.

Награду од милион динара освојену на СК Сокер турниру у Београду, тенисер из БиХ Дамир Џумхур је проследио фонду за лечење Софије, и том приликом рекао:

“Искрено, јако сам био емотиван и једва чекам да видим да смо сви успели заједно у овој мисији прикупљања новца за Софију. Ово је био посебан дан и посебан турнир за мене”, истакао је Џумхур.

Мисија је успела, за сада.