Прочитај ми чланак

Новак: Не брините, биће све у реду!

0

Novak-Djokovic-21

(Блиц)
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пет дана паузе, први пут је изашао на терен. Било је то на једном од терена „Монте Карло кантри клуба“ у петак нешто после 17 часова.

Најбољи тенисер је мировао у покушају да залечи повреду скочног зглоба коју је задобио у четвртфиналу Дејвис купа против САД у Бојсију. Био је то Новаков први излазак на терен после дуела са Семом Кверијем.

Поред терена је било доста заинтересованих који су тражили аутограме, а на питање како се осећа и да ли ће играти на мастерсу који почиње у понедељак, Ђоковић је одговорио:

„Проћи ће бол, не брините. Све ће бити у реду“.
Ђоковић је лагано тренирао, после десетак минута истезања и загревања, радио је на форхенду, бекхенду, волеју, сервису. Био је веома опрезан, није оптерећивао зглоб. Са њим је био и тренер Марјан Вајда који му се прикључио после краћег одсуства.

„Био је то први тест. Морамо бити врло опрезни. Новак је узео рекет у руке али ово је само први корак. Покушаћемо из дана у дан да напредујемо и надам се да ће играти, али још не можемо да будемо сасвим сигурни у то“, рекао је Вајда.

О стању повреде се крај терена распитивао и директор турнира Жељко Франуловић. Ђоковић је током суботњег преподнева имао заказану егзибицију у којој му је партнер био други тенисер света Енди Мареј, а меч је одигран на тргу Казино.