Прочитај ми чланак

НОВАК ИСКРЕН: Нећу носити заставу Србије на Олимпијским играма у Рију због…

0

“Не знам како се сада бира, али уколико будем изабран, нећу то прихватити, могу то већ сада да кажем.

 

Већ сам имао ту част у Лондону, сматрам да је коректно да неко други ове године осети ту част, то је мој став“, рекао је Новак.

“Не могу никога да предложим јер онда нећу бити фер према другим спортистима – по мом мишљењу, имамо доста спортиста који то заслужују, и у тимским и у појединачним спортовима. Пружићу подршку ко год буде изабран“, додао је најбољи спортиста света.

Престижно место сада је упражњено, а видећемо ко ће га добити – кандидата, као што је и Новак рекао, срећом не мањка.

Ђоковић је у Лондону завршио на четвртом месту, 2008. године у Пекингу освојио је бронзану медаљу, а сада жели злато.

“Огромна ми је жеља, али нисам једини. Сви спортисти сањају цео живот да буду на Олимпијским играма, а онда и да освоје медаљу. Свестан сам шта ме очекује тамо – надам се да ће тениска репрезентација бити комплетна и јака, да ћемо имати што више представника јер је тенис сада постао успешан спорт за Србију и било би пожељно да имамо много такмичара.

Надам се да ћемо донети медаље – у Лондону нисмо успели и то ме је изузетно погодило, био сам врло потресен због тога. Али долази нова прилика, играће се на тврдој подлози која је мени омиљена и надам се медаљи која је боља од бронзе. Мада, у ствари, било коју медаљу да освојим за Србију, то је велики корак“, рекао је Новак у прошлогодишњем интервјуу за Б92 баш током Ролан Гароса.

Тениски турнир у Рију одржаће се од шестог до 14. августа.