Прочитај ми чланак

НОВАК ИГРА НА ТУРНИРУ БЕЗ ПРАВИЛА Ђоковић се за АО припрема на необичном такмичењу

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ће у јануару учествовати на турниру Тај Брејк Тенс у Мелбурну, на коме ће важити посебна правила.

Ђоковић се опоравио од незгодне повреде лакта, због које није играо од Вимблдона и увелико се спрема за повратак на терен.

Некада светски број један, сада 12. на АТП листи, прве мечеве по повратку ће одиграти на егзибиционом турниру у Абу Дабију од 29. децембра, а затим ће учествовати и на турниру у Дохи.

Пре него што крене 15. јануара у поход на Аустралијан опену Ђоковић ће играти и на Тај Брејк Тенс турниру, који почиње пет дана раније и игра се у необичном формату.

На овом турниру не постоје гемови и сетови, већ се игра само један супер тај-брејк до 10 поена, или на разлику. Правила су таква да постоји неограничени број челенџа, али се то право губи код прве грешке при тражењу процене снимка поена.

Осим шестоструког првака Аустралијан опена, учешће на турниру је најавио и Аустралијанац Ник Кирјос, а укупно ће се за награду од 250 хиљада долара борити осам тенисера.