Прочитај ми чланак

Новак Ђоковић глобални амбасадор УНИЦEф-а

0
Фото: Фондација Новак Ђоковић

Фото: Фондација Новак Ђоковић

ЊУJOРK – Први тенисер света Новак Ђоковић глобални jе амбасадор УНИЦEф-а, обjавила jе та организациjа.

„Новак Ђоковић jе истински шампион за сву децу света. Показао jе да снажан глас и снажно деловање могу да унапреде положаj деце, посебно оне наjмлађе“, рекла jе заменица извршног директора УНИЦEф-а Jока Брант, на церемониjи именовања, наводи се у саопштењу УНИЦEф-а.

Прворангирани светски тенисер Ђоковић jе, док jе био национални амбасадор УНИЦEф-а у Србиjи, као и кроз рад своjе фондациjе, указивао на запостављену децу и њихове заjеднице, додаjе се.

„Новак се 2011. године први пут придружио тиму УНИЦEф-а, када jе постао национални амбасадор УНИЦEф-а у Србиjи. Oд тада пружа несебичну подршку за унапређење живота деце, посебно оне наjмаргинализованиjе, и посебно се фокусира на значаj образовања и развоjа у раном детињству како би се деци омогућио наjбољи почетак живота. Препознаваjући његову искрену посвећености правима детета, УНИЦEф га jе позвао да постане глобални амбасадор добре воље“, додаjе се.

„Част ми jе што сам постао амбасадор добре воље за УНИЦEф, и што ћу да наставим да браним и подржавам права детета и да помогнем да се свакоj девоjчици и сваком дечаку омогући нега и оптималан развоj у раном детињству“, рекао jе Ђоковић.

Навео jе и да су ране године живота од кључног значаjа.

„Kада су у наjраниjоj доби добро негована и када се о њима добро брине, деца имаjу веће шансе да преживе, здраво одрастаjу и мање се разбољеваjу, да развиjаjу своjе мисаоне, jезичке, емоционалне и социjалне вештине, и постану продуктивни и успешни грађани у друштву. Oдлучан сам да помогнем УНИЦEф-у у пружању квалитетне бриге за рани развоj деце, посебно оне наjугрожениjе, како би изградили светлиjу будућност за себе, своjе породице и заjеднице“, додао jе Ђоковић.

(Танјуг)