Прочитај ми чланак

НОВАК ЂОКОВИЋ мора на операцију!

0

После финала УС опена, Ђоковићеве прсте је захватила инфекција, па је неопходна хируршка интервенција.

ФОТО: Принтскрин

ФОТО: Принтскрин

После финала УС опена, Ђоковићеве прсте је захватила инфекција, па је неопходна хируршка интервенција.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић биће подвргнут хируршкој интервенцији због проблема са отпадањем ноктију са прстију десног стопала, које му је правило проблема на претходним такмичењима.

Ђоковић је у финалу УС Опена затражио медицински тајм-аут због проблема са ногом због којег није могао да се креће и већ тада се видело да је ситуација јако озбиљна.

Новак је истрпео и критике појединих легенди због тајм-аута, али је јасно да није имао другу опцију, а то је потврдио и одмах када се извнинио Вавринки и рекао му да не може да стоји на ногама, па је превијање био једини начин да ублажи болове.

Његов тренер Маријан Вајда је потврдио да је проблем озбиљнији него што је деловало, пошто је место где су нокти отпали инфицирано.

– Прсте је захватила инфекција и мораће да се подвргне операцији како би се уклонили преостали делови ноктију – потврдио је Новаков тренер Маријан Вајда.

Због операције није сигурно да ли ће Ђоковић наступити на хуманитарном догађају у Милану 21. и 22. септембра “Ђоковић и пријатељи”.

Предвиђено је да се Новак опорави за турнир у Пекингу, је на програму од 3. октобра.