Прочитај ми чланак

НОВА ТЕРОРИСТИЧКА ПРЕТЊА У ЕВРОПИ: Да ли је угрожено финале Лиге шампиона?

0

Ударна вест широм Европе вечерас је прекидање једног од најпопуларнијих музичких фестивала у Европи, немачког „Роцк ам Ринг“-а, а љубитеље фудбала би могло да занима како ће то утицати на сутрашње одигравање финала Лиге шампиона између Реала из Мадрида и Јувентуса, које је на програму у Белфасту.

Овај популарни фестивал који окупља љубитеље нешто тежег звука прекинут је пре око сат времена, након што је организаторима из полиције саопштено да је велика могућност терористичног напада.

Челници фестивала су, неколико минута након што је на бину требало да изађе Рамштајн, одлучили да прекину фестивал и да посетиоце пошаљу кући.

Ово би могло да значи да ће мере безбедности пред сутрашњи дуел Реала из Мадрида и Јувентуса бити стављене на максимум, поготово након што је, управо због могућности терористичког напада дроном, разматрано да сусрет буде одигран под затвореним кровом, мада неће бити изненађење ни уколико сутра буде и драстичнијих мера.

Такође, интересантно је да су посетиоци место одржавања концерта напуштали певајући легендарну песму бенда „Геррy анд тхе Пацемакерс“, и незваничну химну навијача Ливерпула, „Yоу wилл невер wалк алоне“:

Подсећамо, ово није први пут да се Лига шампиона сусреће са потенцијалним терориситчким претњама, пошто је дуел Борусије из Дортмунда и Монака пре неколико месеци одложен због напада на аутобус Борусије, када је повређен Марк Бартра, фудбалер Борусије.