Прочитај ми чланак

НОВА ФРКА У ФСС: Шурбатовић одавао тајне Лазовићу?

0

Официр за интегритет ФС Србије Светислав Ђуровић сутра ће поднети захтев Извршном одбору ФС Србије да се покрене поступак против генералног секретара Савеза Јована Шурбатовића (вођа навијача Звезде 90-их) због одавања тајни из истраге за намештене мечеве Драгомиру Лазовићу, смењеном члану ИОФСС.

Šurbatović, Pantelić, Čeferin, Kokeza, Bjeković i Laković na svečanosti u Narodnom pozorištu, Foto: FSS

 

 

Председник Заједнице клубова Супер и Прве лиге Драгомир Лазовић је у јучерашњем писму јавности оптужио првог човека ФСС Марка Пантелића да се у његовим фиокама налазе скривене пријаве из УЕФА. Председник Комисије за интегритет ФС Србије Светислав Ђуровић је објаснио да пријаве постоје и да их нико не крије, напротив.

– У Фудбалском савезу Србије кад је реч о регуларности нико нема разлога било шта да крије или да држи у тајности. Све треба да буде транспарентно, али тек по окончању истраге. Зна се како функционишу истраге и да се управо из разлога да не буду угрожене о томе се не говори јавно. Истина је да постоје одређене пријаве, али оне нису сакривене већ су у процедури“, истакао је Ђуровић за „Моцарт Спорт“.

И затим у даху наставио.

– У првом моменту ми уопште није било јасно одакле такве информације господину Драгомиру Лазовићу, али сам врло брзо схватио о чему се ради. Информацију у вези пријава и поступака у ФСС имају три особе и то су: в.д. председника ФСС Марко Пантелић, генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић и Официр за Интегритет ФСС Светислав Ђуровић. Информација о пријавама и поступцима коју је изнео господин Лазовић могао је једино да добије од Шурбатовића, пошто господин Лазовић са господином Пантелићем комуницира преко медија. Шурбатовић је највероватнијим изношењем и преношењем информација, директно угрозио истрагу која је у току.

Ђуровић открива какви ће бити његови следећи потези тим поводом.

– Због свега наведеног упутићу предлог Извршном Одбору ФСС-а и председнику Извршног одбора Марку Пантелићу да против лица која су информације учинила доступним, а које су од стране УЕФА класификоване као врло поверљиве, покрене поступак, како пред Извршним одбором, тако и пред другим органима ФСС – изјавио је Светислав Ђуровић.

Рат у ФС Србије се наставља, видећемо шта ће се догодити сутра на Извршном одбору.